Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακή ημερίδα με Θέμα: "Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων"


Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων νομού Θεσσαλονίκης
Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων νομού Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και του Οργανισμού Βρεφικής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή, 18/4/2021 στις 10πμ, ζωντανή διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Από την Πρόληψη ως την Αντιμετώπιση. Ο Ρόλος του Παιδιάτρου»


Λίγα λόγια για την ημερίδα

Με αφορμή τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης παιδιών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, διαλόγου και τεκμηριωμένης ενημέρωσης και συζητά με γονείς, παιδιάτρους και άλλους ειδικούς επιστήμονες για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Στόχος της ημερίδας αποτελεί η περαιτέρω ενημέρωση του κοινού, ιατρικού και μη, για το πώς μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε, να προλαμβάνουμε και να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις με την βοήθεια πάντα του οικογενειακού μας παιδιάτρου.

Ειδικότερα, η εκδήλωση απαρτίζεται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, το οποίο είναι και ανοιχτό προς το κοινό, αποσκοπεί στην ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα το παρακολουθήσουν ενώ το δεύτερο στην κατάρτιση των επιστημόνων υγείας.

Το πρώτο μέρος θα μεταδοθεί με live streaming μέσα από την επίσημη σελίδα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης στο Facebook καθώς και από την επίσημη σελίδα της Πηγής Παιδείας σε Facebook και ΥοuTube. Την ενότητα συντονίζει η Υπεύθυνη της Πηγής Παιδείας και Δημοσιογράφος, Ευαγγελία Τζιάκα.

Πληροφορίες για την παρακολούθηση

Ημερομηνία: Κυριακή, 18/4/2021

Ώρα: 10.00-14.00
Facebook live: Παιδίατροι Θεσσαλονίκης και Πηγή Παιδείας

Τηλ. Επικοινωνίας: Καρανταγλής Νίκος 6947779975, Τζιάκα Ευαγγελία 6948037123

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την εκπροσώπηση των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων που δραστηριοποιούνται στον νομού Θεσσαλονίκης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Το σωματείο έχει αποκλειστικά επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.