Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 11/3/2021, 7:27 μ.μ.

Ανακοίνωση σχετικά με ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) 
Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.


Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη 16 ημεδαπών, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, για την εκκένωση κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Σε συνέχεια σημερινής ανακοίνωσης, σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι από τους 33 προσαχθέντες συνελήφθησαν συνολικά 16 ημεδαποί (13 άνδρες και 3 γυναίκες).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία και της απείθειας.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι συλληφθέντες με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ανακοίνωση σχετικά με σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους 

Την 11.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 8.000 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου).

Την 13.10 ώρα περίπου, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, όπου ενώθηκαν με ομάδα 350 περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξωθεν του κτηρίου που στεγάζεται το Τμήμα Θεάτρου, στην οδό Εγνατία, και από κοινού συνέχισαν την πορεία μέσω των οδών Τσιμισκή, Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου και Εγνατία.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό στο ύψος της Καμάρας, μέρος ομάδας 150 περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι κινούμενοι επί της οδού Εγνατία (μέτωπο προς τα δυτικά) συνέχισαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποίησαν αναγκαία χρήση δακρυγόνων.

Πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής μία σύλληψη.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών καθώς, όπως πρόεκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα διέρρηξαν κατάστημα που βρίσκεται σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.