Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μαρίες Αντουανέτες


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Σ ένα μήνα και κάτι κλείνουν διακόσια χρόνια από την επέτειο του ξεσηκωμού των Ελλήνων ενάντια στον Τουρκικό ζυγό. Μ' ένα Ελευθερία ή θάνατος και τη γαλανόλευκη μπροστάρη τινάξαμε από πάνω μας τη μαυρίλα τετρακοσίων χρόνων υποταγής.

Σήμερα σήμα κατατεθέν του εορτασμού των διακοσίων ετών απελευθέρωσης εθεωρήθει από την καθ' ύλην αρμόδια ότι θα πρέπει να είναι μια γιρλάντα ριγωτή δίχως ελληνορθόδοξο σταυρό. Μια γιρλάντα που περισσότερο φέρνει σε καρναβαλίστικο γαϊτανάκι.

Το ας κρατήσουν οι χοροί η μουσική υπόκρουση του σποτ περισσότερο παραπέμπει σε γλέντι αναρχοφοιτητικό, και καταλαγιάζει την αγωνιστικότητα που όπως λέει και το τραγούδι σαν αγκαλιά και σαν κληματαριά ο δεκαπεντασύλλαβος απλώνει.

Ο Εθνικός μας ύμνος. Τον οποίο με τις συμπεριφορές τους απαξιώνουν οι εκλεκτές και εκλεγμένες σε δημόσια αξιώματα από τον πρωθυπουργό κ.κ. Σακελαροπούλου Αγγελοπούλου φερόμενες προκλητικά ως Μαρίες Αντουανέτες.

Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Επιτροπής 21κυρία Αγγελοπούλου εξακολουθούν να προκαλούν με τις αφελληνιστικές συμπεριφορές τους και να εκθέτουν πολλαπλά τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη που τις επέλεξε.

Αμφότερες οι δύο κυρίες όπως κατ' επανάληψη έχει τεκμηριώσει μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις σ' οποιοδήποτε συμβολισμό παραπέμπει στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, στο σταυρό, στην ιστορική συνέχεια του Έθνους, στην πατρίδα κ.τ.λ.

Αν επρόκειτο για ιδιώτες που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, θα ήταν δικαίωμα τους να εκφράζονται δημόσια όπως γουστάρουν.

Στην περίπτωση τους όμως δεν έχουμε να κάνουμε απλά με φιλελεύθερες συμπεριφορές αλλά με ελιτίστικο φασισμό και πολιτειακή εκτροπή.

Επειδή οι δύο κυρίες τυγχάνει να είναι εκλεκτές τόσο του προηγούμενου πρωθυπουργού όσο και του τωρινού, και να είναι διορισμένες σε δημόσιες θέσεις κι αξιώματα που εκπροσωπούν θεσμούς δημιουργείται μείζον ζήτημα.

Οι δύο κυρίες από τις θέσεις τους νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τους εαυτούς τους και το σύστημα που τις στηρίζει και όχι τη βούληση του Ελληνικού λαού.

Συμπεριφέρονται δηλαδή σαν Μαρίες Αντουανέτες ενός Αθηνοκεντρικού κατεστημένου.

Για να μην εκτίθενται μαζί τους οι κκ Μητσοτάκης και Τσίπρας ας αναλάβουν πρωτοβουλία ως πολιτειακοί παράγοντες να επαναφέρουν τις δύο κυρίες στα πλαίσια του Συντάγματος.

Τόσο το σημερινό Σύνταγμα όσο και το πρώτο μετά την Επανάσταση, δεν επιτρέπει ούτε παρερμηνείες ούτε δήθεν παραλήψεις απέναντι στα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού τον Εθνικό ύμνο, την επίσημη Χριστιανική θρησκεία του κράτους και την ιστορία του Έθνους.

Όποιος σαν πολίτης έχει διαφορετικές απόψεις είναι δικαίωμα του να τις υποστηρίζει. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όποιον επιζητά δέχεται και κατέχει δημόσιο αξίωμα. Και ειδικά στις μέρες μας που ο Τούρκος Πρόεδρος εξακολουθεί να απειλεί να προκαλεί και να υβρίζει τον Ελληνικό λαό στηριγμένος στις πλάτες που τον υποκινούν, οι συγκεκριμένες κυρίες, αν αισθάνονται πως κάνουν αγγαρεία, καλόν είναι να πάνε σπίτι τους γιατί ειδικά σ αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο θεσμικός τους ρόλος, επιβάλλει να αποτελούν σημείο ενότητας για τον Ελληνισμό, κι όχι να τον κλονίζουν΄

Η κ Αγγελοπούλου μπορεί να θεωρούσε ότι σαν ιδιώτης επιχειρηματίας είχε το δικαίωμα έστω και μέσω leasing ενδιάμεσης τράπεζας να καταλήξουν στον Ερντογάν τα δύο γεωτρύπανα της οικογένειας της και τώρα η Τουρκία, να μας απειλεί μ' αυτά.

Η κ. Σακελλαροπούλου ως ιδιώτης συνταξιούχος και πρόεδρος του ΣτΕ μπορεί αντί για τον Εθνικό ύμνο να γουστάρει να ακούει τις μαντηλοφορούσες παράνομες μετανάστριες και να τους μοιράζει ζεστό σαλέπι και τάπερ όπως έκανε πριν λίγο καιρό.

Από τη στιγμή όμως που επέλεξαν να είναι ΠτΔ η μία και Πρόεδρος του εορτασμού του 1821 η άλλη, να ξεχάσουν τα επιχειρηματικά νταραβέρια με τον Ερντογάν και τις περίεργες απόψεις που εκφράζουν οι κύκλοι τους χρησιμοποιώντας και τις ίδιες ως δημόσιους εκφραστές και να ευθυγραμιστούν με το συνταγματικό και θεσμικό ρόλο των αξιωμάτων τους, όσο και με τη λαϊκή βούληση.

Γιατί όπως λέει και κάτι που διάβασα στο διαδίκτυο
"Όταν δεν έχεις πρόβλημα να ποζάρεις δίνοντας τάπερ σε μαντηλοφορούσες προσφυγοπούλες. Αλλά έχεις πρόβλημα να ακούσεις το απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά είσαι ανάξια του αξιώματος που σου έδωσαν, και του προνομίου να εκπροσωπείς."

Έθνος Ελλήνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.