Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ε. Αγαθοπούλου: Χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές

Δελτίο τύπου 
Ε. Αγαθοπούλου
- Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί"
Martin Niemoeller
Παραφράζοντας την παραπάνω ρήση του γερμανού πάστορα, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γραφτεί στις μέρες μας, καθώς όταν καταστρατηγείται η δημοκρατία, όταν ιδιωτικοποιούνται όλα τα δημόσια αγαθά, όταν αποδιοργανώνονται οι εργασιακές σχέσεις, να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα έρθει και η σειρά μας.

Την Πέμπτη, 18/2/2021, 61 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά νομοθετεί με όλη την κοινωνία απέναντι. Επιλέγει με τον τρόπο της να δώσει την χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές οδηγώντας έτσι τους παραγωγούς, τους αγρότες, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στο αδιέξοδο.

Παρά τις διαφωνίες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, των κατά τόπους συλλόγων αγροτικών προϊόντων και εμπόρων λαϊκών αγορών για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, η Κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την μετατροπή των λαϊκών αγορών σε supermarket, δίνοντας επιπλέον και την διαχείριση τους σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για τον κοινωνικό χαρακτήρα και τον διαχρονικό ρόλο των λαϊκών αγορών, δηλαδή, της παροχής φρέσκων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων πρώτης ανάγκης σε όλους τους πολίτες.

Η βουλεύτρια του Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συνυπέγραψε την ερώτηση, δηλώνοντας ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους συλλόγους των λαϊκών αγορών, καθώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση, εργαλειοποιώντας την πανδημία, νομοθετεί βάζοντας στο στόχαστρο τους αγρότες, τους παραγωγούς και τους πωλητές των λαϊκών αγορών δυσχεραίνοντας την συμμετοχή πραγματικών αγροτών στις λαϊκές με επιπτώσεις όχι μόνο στους ίδιους αλλά και σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Διαβάστε ολόκληρο ο κείμενο της ερώτησης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.