Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 20/1/2021, 3:38 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά 
Συνελήφθη χθες (19 Ιανουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και μία συσκευασία με αποξηραμένα φύλλα κάνναβης βάρους 231 γραμμαρίων. 

Συλλήψεις για κλοπές 

Συνελήφθησαν χθες (19 Ιανουαρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν 10 φιάλες υγραερίου, τις οποίες είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα, παραβιάζοντας αποθήκη ημεδαπού σε περιοχή της Ημαθίας.

Οι κλεμμένες φιάλες αξίας 350 ευρώ, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Επίσης συνελήφθησαν χθες (19 Ιανουαρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσαν από τον εξωτερικό χώρο επιχείρησης στις Σέρρες, καυσόξυλα αξίας 600 ευρώ, τα οποία φόρτωσαν σε όχημα που επέβαιναν. 

Τα κλεμμένα καυσόξυλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου - Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεργός τους, με το πρόσχημα πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, έπεισε την 18η Ιανουαρίου 2021 ημεδαπό άνδρα στην Πιερία, να καταθέσει διαδοχικά σε λογαριασμούς των δύο παραπάνω γυναικών, τα χρηματικά ποσά των 100 και 8.480 ευρώ, αντίστοιχα. Η μία από τις προαναφερόμενες γυναίκες εντοπίσθηκε σε περιοχή της Αττικής με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Παγκρατίου και συνελήφθη.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (64.293) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.442) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.279) παραβάσεις και (1) σύλληψη, ως ακολούθως:
(1.009) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

(344) στην Αττική,
(99) στη Θεσσαλονίκη,
(81) στην Κεντρική Μακεδονία,
(65) στη Στερεά Ελλάδα,
(62) στην Κρήτη,
(61) στη Δυτική Ελλάδα,
(57) στη Θεσσαλία,
(56) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(56) στην Ήπειρο,
(51) στην Πελοπόννησο,
(31) στο Βόρειο Αιγαίο,
(27) στα Ιόνια Νησιά,
(11) στο Νότιο Αιγαίο και
(8) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (85.535) ομοειδείς παραβάσεις.

(263) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (257) πρόστιμα 300 ευρώ και (6) των 150ευρώ, ως ακολούθως:

(43) στην Κεντρική Μακεδονία,
(39) στην Αττική,
(30) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(23) στη Θεσσαλονίκη,
(22) στο Βόρειο Αιγαίο,
(19) στη Στερεά Ελλάδα,
(17) στα Ιόνια Νησιά,
(14) στην Κρήτη,
(14) στη Δυτική Ελλάδα,
(14) στη Θεσσαλία,
(10) στην Ήπειρο,
(8) στην Πελοπόννησο,
(5) στο Νότιο Αιγαίο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (29.546) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (28.089) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.457) των (150) ευρώ.

(6) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Στερεά Ελλάδα, (300) ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικού εμπορίου για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπονται στο κατάστημα.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (872) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (890) άτομα.

Τέλος βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (41) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκε πλήθος περιπτώσεων εμπρησμών στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας

Ο 31χρονος έθετε φωτιά κυρίως σε οχήματα προκαλώντας φθορές, ενώ σε δύο περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο προκάλεσε το θάνατο δύο σκύλων

Στο πλαίσιο επιστάμενων και μεθοδικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την εξιχνίαση διάφορων αδικημάτων και τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ατόμου που ενέχεται σε πλήθος περιπτώσεων εμπρησμών.

Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του «Εμπρησμού», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», παράβαση της Νομοθεσίας «Για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Προκειμένου να οδηγηθούν στα ίχνη του 31χρονου, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων, συνέστησαν «Ειδική Ομάδα Αναζητήσεων και Ερευνών», από την εντατική έρευνα των οποίων προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Απριλίου 2020 έως αρχές Ιανουαρίου 2021 στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας, προκάλεσε σε δεκατρείς (13) περιπτώσεις, πυρκαγιά με τη χρήση αναπτήρα – φλόγιστρο, κυρίως θέτοντας φωτιά σε οχήματα.

Συνεπεία των πυρκαγιών προκλήθηκαν φθορές, μεταξύ άλλων, σε δεκαπέντε (15) οχήματα (αυτοκίνητα, φορτηγό και δίκυκλα) που ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές ή οδοστρώματα και σε ένα (1) κάδο απορριμμάτων, ενώ σημειώνεται ότι σε μία περίπτωση, λόγω της μεγάλης έντασης της πυρκαγιάς από την οποία προέκυπτε κίνδυνος ζωής, κατόπιν συστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώθηκαν διαμερίσματα πολυκατοικίας μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος σε δύο (2) ακόμη περιπτώσεις στην ίδια περιοχή, το 2019 και το 2020, προκάλεσε το θάνατο δύο σκύλων, θέτοντας φωτιά σε αυτούς με τη χρήση αναπτήρα – φλόγιστρο.

Πρωινές ώρες χθες (19-01-2021) αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν τον 31χρονο στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας και έπειτα από έρευνα της οικίας του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μεταλλικό μαχαίρι και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις 12 ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών σε βάρος 2 ατόμων για περιπτώσεις κλοπών


Καθημερινά διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αλλά και αστυνομικές έρευνες από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δώδεκα (12) ατόμων για κλοπές από καταστήματα, οχήματα και πεζούς, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο (2) δραστών για περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.