Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Κυριακή 13/9/2020, 4:10 μ.μ.

Συνελήφθησαν στη Σαντορίνη τρία μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου και τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οδήγησαν στη σύλληψη τριών (3) μελών κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 30, 29 και 23 ετών (2 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ηγετικό στέλεχος (30χρονος) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το ηγετικό στέλεχος είχε ως ρόλο την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και τη μεταφορά τους στη Σαντορίνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, ενώ τα έτερα δύο μέλη αποτελούσαν άμεσους συνεργούς του.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (12-09-2020) στο προαναφερόμενο νησί, εντός δέματος που παρέλαβε ένα εκ των μελών του κυκλώματος (29χρονος), βρέθηκε μεταξύ άλλων συσκευασία κοκαΐνης βάρους (99,68) γραμμαρίων που βρισκόταν σε μεταλλική κασετίνα μαζί με πλαστικές μάρκες.

Επιπλέον, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Σαντορίνης, κατασχέθηκαν, από την κατοχή, οικίες, χώρους εργασίας και οχήματα των ανωτέρω, κατά περίπτωση:

Δέμα κοκαΐνης βάρους (10,58) γραμμαρίων,

Μικροδέμα κάνναβης βάρους (5,34) γραμμαρίων,

Το συνολικό χρηματικό ποσό των (6.685) ευρώ,

(4) κινητά τηλέφωνα, ενώ

κατασχέθηκαν (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και (1) λεωφορείο (mini bus), που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα απόκρυψης – αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις για κλοπές

- Συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, εργαζόμενος ως υπάλληλος καταστήματος, αφαίρεσε διαδοχικά από τσάντα του ιδιοκτήτη του καταστήματος, συνολικό χρηματικό ποσό 1.100 ευρώ. 

Σε έρευνα των αστυνομικών, εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα ο ημεδαπός, επιμελώς κρυμμένο στο χώρο του καταστήματος και αποδόθηκε στον παθόντα.

Συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, ένας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, διέρρηξε κατάστημα και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 1.500 ευρώ. 

Σε εγκαταλειμμένη οικία που χρησιμοποιούσε, εντοπίσθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (53.638) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(10) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (4) καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία (2) στην Κρήτηκαι (2) στην Ήπειρο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (608) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (55) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Κεντρική Μακεδονία και (1) στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (102) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (156) σχετικές παραβάσεις.

(199) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

(40) στην Κεντρική Μακεδονία,
(24) στη Στερεά Ελλάδα,
(24) στα Ιόνια Νησιά,
(21) στην Πελοπόννησο,
(18) στη Θεσσαλονίκη,
(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(13) στην Ήπειρο,
(11) στη Δυτική Ελλάδα,
(10) στην Κρήτη,
(9) στην Αττική,
(7) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στη Θεσσαλία και
(2) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14.162) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.150) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (34) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ..

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.