Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κιλκίς: Πορεία κατά της μάσκας στα σχολεία

Πορεία κατά της μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς, με αφορμή την αυριανή έναρξη της σχολικής χρονιάς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές. 150-180 περίπου διαμαρτυρόμενοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά) συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ειρήνης και με πανό και συνθήματα ξεκίνησαν την πορεία τους μέσω της 21ης Ιουνίου, με προορισμό το Δημαρχείο Κιλκίς. 

Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν φορούσαν μάσκες, ενώ το οξύμωρο στην όλη διαμαρτυρία ήταν το γεγονός ότι την πορεία συνόδευαν περιπολικά και αστυνομικές δυνάμεις, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και για 2 εβδομάδες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο και η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική. 

Υ.Γ. Κατά την πορεία δεν έλειψαν και τα «παρατράγουδα», όταν ένας εκ των διαδηλωτών, στην προσπάθειά του να τους «αφυπνίσει» για το δίκαιο των αιτημάτων του, απευθύνθηκε με προσβλητικό τρόπο σε συμπολίτες του, οι οποίοι εκείνη την ώρα απλά έτυχε να κάθονται σε καφέ της 21ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου