Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αποζημιώνονται οι συκοπαραγωγοί - Προωθήθηκαν τα αιτήματα για καρπούζι και πατάτα


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά 
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από έντονες και συστηματικές προσπάθειες, αποζημιώνει τους αγρότες των οποίων οι παραγωγές έχουν υποστεί ζημίες λόγω της πανδημίας.


Ήδη, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αποζημίωση των συκοπαραγωγών, οι οποίοι, το αργότερο έως 10 Ιανουαρίου, θα εισπράξουν 200€ ανά στρέμμα. Οι συνολικές αποζημιώσεις που θα καταβληθούν, ανέρχονται στο ποσό των 1,288,000€.

Επιπλέον, τονίζεται ότι έχει προωθηθεί θετική εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αποζημίωση των καλλιεργητών καρπουζιού και καλοκαιρινής-φθινοπωρινής πατάτας.

Αναφορικά με αυτές τις καλλιέργειες, αναμένεται θετική ανταπόκριση στο τεκμηριωμένο αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ακολουθήσει άμεσα η καταβολή των σχετικών ποσών.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε ότι «σε μια δύσκολη για όλους μας περίοδο, το ΥΠΑΑΤ και ο Υπουργός Μάκης Βορίδης στέκονται δίπλα στους Έλληνες αγρότες, καλύπτοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ζημιές από τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες, που αντιμετωπίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.