Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 20/12/2020, 2:45 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ένας άνδρας στην Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 
Συνελήφθη χθες (19 Δεκεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στη οικία του ημεδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε συσκευασία ρυζιού και κατασχέθηκαν, ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 814 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην παραπάνω οικία αλλά και στην κατοχή του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης βάρους 356 γραμμαρίων,

· κοκαΐνη βάρους 3,5 γραμμαρίων,

· 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

· χρηματικό ποσό 410 ευρώ και

· σκευάσματα που χρησιμοποιούσε για την νόθευση της κοκαΐνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη προχθές (18 Δεκεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δίου - Ολύμπου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καβάλας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου - Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου 2020, ενεργώντας με συνεργό του, αφαίρεσαν μέσα από όχημα ημεδαπού σε περιοχή της Πιερίας, μία τσάντα με χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τραπεζικές κάρτες.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (68.608) έλεγχοι, από τους οποίους οι(15.707) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.658) παραβάσεις και συνελήφθησαν (12) άτομα, ως ακολούθως:

(1.287) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(415) στην Αττική,
(154) στη Θεσσαλονίκη,
(113) στη Δυτική Ελλάδα,
(101) στην Κεντρική Μακεδονία,
(88) στη Στερεά Ελλάδα,
(75) στη Θεσσαλία,
(74) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(64) στην Κρήτη,
(62) στην Ήπειρο,
(45) στην Πελοπόννησο,
(32) στη Δυτική Μακεδονία,
(24) στο Βόρειο Αιγαίο,
(23) στα Ιόνια Νησιά και
(17) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (50.123) ομοειδείς παραβάσεις.

(363) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (345) πρόστιμα των300 ευρώ και (18) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(86) στην Αττική,
(58) στην Κρήτη,
(36) στο Βόρειο Αιγαίο,
(30) στην Κεντρική Μακεδονία,
(27) στη Θεσσαλονίκη,
(27) στη Στερεά Ελλάδα,
(23) στη Θεσσαλία,
(22) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στην Ήπειρο,
(13) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(8) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στην Πελοπόννησο και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.520) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (19.338) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.182) των (150) ευρώ.

(8) παραβάσεις και (12) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

- στην Αττική, 3.000 ευρώ σε καφέ μπαρ, 3.000 ευρώ σε ιδιώτη για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και 2.000 ευρώ σε σφαιριστήριο,

στην Ήπειρο, 10.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε εστιατόριο,

στο Νότιο Αιγαίο, 10.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε εστιατόριο,

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ σε καφενείο,

στη Θεσσαλία, 3.000 ευρώ σε διοργανωτή εκδήλωσης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (472) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (501) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπής – απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων

Συνελήφθησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, δύο (2) άτομα που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής – απάτης με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί (43χρονος ημεδαπός), σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε, οι παραπάνω μαζί με έναν ακόμη συνεργό, κατά το χρονικό διάστημα από 12-09-2020 έως και 19-12-2020 σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ενέχονται σε οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών (7 τετελεσμένες – 1 απόπειρα), αφαιρώντας συνολικά, τουλάχιστον (8.400) ευρώ και (13.000) δολλάρια Η.Π.Α. , καθώς και κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στα (34.000) ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, μέλος συμμορίας που ενέχεται σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης

Η επισταμένη και μεθοδική αστυνομική έρευνα, αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Θερμαϊκού, οδήγησαν στην σύλληψη μέλους συμμορίας και στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ακόμη συνεργού του, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 27 (συλληφθείς) και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του «Νόμου περί όπλων», «Απάτης» και «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους , ενεργώντας από κοινού με τον 23χρονο και έναν ακόμη συνεργό τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία στην σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας διαρρηγνύοντας παράθυρο και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 75χρονη ημεδαπή, το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ καθώς και τραπεζική κάρτα ανάληψης και στη συνέχεια τη δέσμευσαν σε καρέκλα.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο συλληφθείς με τον 23χρονο, μετέβησαν σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης απ΄όπου πραγματοποίησαν αναλήψεις συνολικού ύψους (1.200) ευρώ χρησιμοποιώντας την αφαιρεθείσα κάρτα ανάληψης και στη συνέχεια ο 27χρονος πραγματοποίησε, με την κάρτα, μεταφορά μέσω ΑΤΜ στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, χρηματικού ποσού (6.400) ευρώ σε λογαριασμό του.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (19-12-2020), αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, συνέλαβαν τον 27χρονο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, μετά την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως, από την 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.