Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 15/10/2020, 9:02 μ.μ.


Συλλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια κάνναβης 
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες, τρία άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις και εντοπίσθηκαν σε δύο οικίες αυτοσχέδια εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.


Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν προχθές (13 Οκτωβρίου 2020) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο ημεδαποί άνδρες, για κατά περίπτωση καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός ημεδαπού, εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούσε μέσα σε πλαστικά δοχεία, 23 δενδρύλλια κάνναβης με την μέθοδο της υδροπονίας, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, από την παραπάνω οικία κατασχέθηκαν:

· φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 279 γραμμαρίων,

· ακατέργαστη κάνναβη βάρους 141 γραμμαρίων,

· εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (λαμπτήρες, χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες κ.α.),

· 1 ζυγαριά ακριβείας και

· 2 ασύρματοι πομποδέκτες.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, για κατοχή κάνναβης βάρους 6,7 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη προχθές (13 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίσθηκε κρυφός χώρος υδροπονικής καλλιέργειας και αποθήκευσης κάνναβης, κρυμμένος πίσω από ειδικά διαμορφωμένη βιβλιοθήκη που λειτουργούσε ως μυστική είσοδος και άνοιγε με κλειδί.

Μέσα στο χώρο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε πλαστικά δοχεία με την μέθοδο της υδροπονίας, γυάλινα δοχεία με ποσότητες κάνναβης βάρους 246,2 γραμμαρίων και πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες, αφυγραντήρας κ.α.).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/938248013364843


Εξιχνιάσεις απάτης

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα,τον Αύγουστο του 2020, ενεργώντας μαζί με συνεργό της, με το πρόσχημα αγοράς κοσμήματος αξίας 2.250 ευρώ από επιχείρηση σε περιοχή της Πέλλας, απέστειλαν στην επιχείρηση πλαστή απόδειξη μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό και παρέλαβαντο κόσμημα μέσω ταχυδρομική αποστολής, χωρίς να έχουν καταβάλει το αντίτιμο.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Μάρτιο του 2020, με το πρόσχημα πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έπεισε ημεδαπό να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, ως δήθεν αντίτιμο για την αγορά του οχήματος, χωρίς να παραδώσει το όχημα.

Εξιχνιάσεις κλοπών

Συνελήφθησαν προχθές και χθες (13 και 14 Οκτωβρίου 2020) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, του ΤμήματοςΑσφάλειας Έδεσσας και του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, 2ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ταξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2020, ενεργώντας μαζί με συνεργό τους τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, παραβίασαν κατάστημα σε περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Συνελήφθησαν χθες (14 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχές της Πιερίας και της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύδνας - Κολινδρού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο άνδρας μπήκε σε οικία ημεδαπής στην Πιερία και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ, τα οποία στην συνέχεια πούλησε στην ημεδαπή ιδιοκτήτρια καταστήματος. Τα κλεμμένα κοσμήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Σύλληψη για κάνναβη

Συνελήφθη χθες (14 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι στην κατοχή του αλλά και σε αγρόκτημά του, διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 117,6 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (36.664) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(7) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (855) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο και Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (175) σχετικές παραβάσεις.

(221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ωςακολούθως:

(39) στη Θεσσαλονίκη,
(37) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στο Βόρειο Αιγαίο,
(24) στην Κεντρική Μακεδονία,
(19) στην Ήπειρο,
(15) στη Δυτική Μακεδονία,
(12) στην Κρήτη,
(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(7) στη Δυτική Ελλάδα,
(7) στη Θεσσαλία,
(7) στην Πελοπόννησο και
(5) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.705) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.689) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης)

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 2.765 έλεγχοι οχημάτων και 3.761 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

8 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
5 άτομα για ναρκωτικά,
2 άτομα για κλοπές - διαρρήξεις,
1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και
2 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Επίσης βεβαιώθηκαν 999 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 58 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας που υπάγονται στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:

(13) άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων
.

(6) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα.

(18) άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.