Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Εγκαινιάστηκε το Παραδοσιακό Μουσείο Χειμαδιού, «Κάθε τόπος και η Ιστορία του»

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Χειμαδιού Κιλκίς "Το Καραγάτς"
Την Κυριακή 04.10.2020 είχαμε την χαρά να εγκαινιάσουμε το Παραδοσιακό Μουσείο Χειμαδιού «Κάθε τόπος και η Ιστορία του», με πλήθος διακεκριμένων καλεσμένων. Μ' αυτή την εκδήλωση γνωρίσαμε στους καλεσμένους αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας.

Ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Πασσαλίδη Θεόδωρο που με την παρουσία του και την ομιλία του επικοινώνησε στοιχεία της ιστορίας από τις περιοχές του Πόντου και της Θράκης.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Κιλκίς, εταιρείες και πρόσωπα που συνετέλεσαν για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και την ίδρυση του.

Συγκεκριμένα την Εταιρία της Kleemann, την Polieco Hellas, τους πολιτιστικούς συλλόγους «Θρακική Εστία Κιλκίς», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανούσας και Πετρωτού. Καθώς επίσης να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. αθλητισμού – παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Κιλκίς, κ. Θεοδωρίδη Δημήτρη. Τον κ. Πέτρο Γεωργού με το παραδοσιακό του εργαστήρι φορεσιών, τον κ. Σουμελίδη Γεώργιο ο οποίος με την εξαιρετική συλλογή του μας εμπλούτισε το Μουσείο.

Με την συμβολή όλων των παραπάνω και την προσωπική εργασία των ιδρυτών και μελών του συλλόγου καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας και να βάλουμε πλεύση να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο του Μουσείου. Έχοντας σαν σκοπό να γνωρίσουμε σε όλο και περισσότερο κόσμο την παράδοση και να προσελκύσουμε ανθρώπους με αντίστοιχα ενδιαφέροντα.

Ενημερώνουμε πως το παραδοσιακό Μουσείο είναι επισκέψιμο κάθε Σάββατο 17:00μμ-19:00μμ και Κυριακή 11:00πμ-13:00μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.