Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Τη σχολική βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης,ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς Ιωάννη Λιναρδάκη, εγκαινίασε το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2020, τη λειτουργία της νέας σχολικής βιβλιοθήκης του διδακτηρίου.

Στους φροντισμένους χώρους της βιβλιοθήκης φιλοξενούνται πάνω από 2.000 λογοτεχνικά, ιστορικά και σχολικά βιβλία ενώ περίοπτη θέση καταλαμβάνουν εγκυκλοπαίδειες από όπου οι μαθητές μπορούν να αντλήσουν στοιχεία για την εκπαιδευτική τους έρευνα. 

Σχεδιασμένη ως πολυχώρος η σχολική βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο, προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα τηλεοπτικής παρακολούθησης ντοκιμαντέρ για την εκπαίδευση, την ιστορία, τον πολιτισμό και μπορεί να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικά σεμινάρια και άλλες σχολικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Κυριακίδης συνεχάρη το Διευθυντή και τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου για την πρωτοβουλία οργάνωσης και λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης, που υλοποιείται στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας, ενώ εξήρε και τη δραστήρια συμμετοχή των μαθητών στο εγχείρημα καθώς η αγορά των βιβλίων έγινε μέσα από τα έσοδα που συγκέντρωσαν από την ανακύκλωση. Ευχήθηκε δε η σχολική βιβλιοθήκη, ως καρπός συλλογικής εκπαιδευτικής εργασίας, να πλουτίσει σε γνώσεις και ιδέες τους μαθητές και να διευρύνει τους ορίζοντες της κριτικής τους σκέψης. 








1 σχόλιο:

  1. Μπορούμε να μάθουμε με τι χρήματα γίνονται όλα αυτά τα ωραία στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς; Είπε ο Δήμαρχος ότι "όταν θέλουν κάποιοι μπορούν"...Εδώ στα σχολεία της περιφέρειας η σχολική επιτροπή βάζει χέρι για 1 ψαλίδι ή μία ρακέτα πινκ πονκ επιπλέον που θα ζητήσουν και στο 3ο Γυμνάσιο χτίζονται ανώγια και κατώγια. Να μάθουμε που είναι το λεφτόδεντρο και εμείς. Και μη μου πει κάποιος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα! Αυτά πλέον αφήνουν πολύ λίγα χρήματα στα σχολεία. Από τη τσέπη του βάζει ο Διευθυντής ή παίζει μικρό μικρό ρολάκο ότι είναι και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου;...λέω εγώ τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.