Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Πυγολαμπίδες στην Γουμένισσα



Για 7η συνεχόμενη χρονιά, ο ξενώνας «Δημοσθένης» της Γουμένισσας, θα είναι πιστός στο ετήσιο βραδινό ραντεβού του με τις Πυγολαμπίδες. Πρόκειται για τα μικροσκοπικά έντομα (κολεόπτερα) που παράγουν φως από μόνα τους, δημιουργώντας ονειρικές εικόνες μέσα στη νύχτα.



Φέτος οι οργανωτές θα συνδυάσουν τις μαγικές πυγολαμπίδες με μια ήπια πεζοπορία, ιδανική για όλη την οικογένεια, με γνωριμία και μάθημα τοξοβολίας καθώς και με το καθιερωμένο βραδινό παραποτάμιο πικ νικ.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν το διήμερο πρόγραμμα να αποτελέσει και φέτος μια οικογενειακή ανάσα για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας τη ψυχαγωγία με τη γνώση, μέσα στο φυσικό περιβάλλον στους πρόποδες του Πάικου.

Πυγολαμπίδες στην Γουμένισσα 
"Μια πυγολαμπίδα που φωσφορίζει είναι η ψυχή που πεταρίζει…
"Το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου 2020

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 13 Ιούνη
Βασικό Πρόγραμμα

· Οικογενειακή παραποτάμια πεζοπορία (εύκολη, διάρκεια μιας ώρας)

· Πικ-νικ στα ποτάμια της Γουμένισσας

· Τοξοβολία για τα παιδιά και τους γονείς που νιώθουν παιδιά!

· Μαγική βραδιά με Πυγολαμπίδες

Κυριακή 14 Ιούνη
Προτεινόνομενο πρόγραμμα για όσους μείνουν το Σάββατο στην περιοχή:

· Πρωινή βόλτα στη φύση για αγροτικές δουλειές, παρέα με τα ζωάκια του Κτήματος στο Μπαϊρι/

· Επίσκεψη στους Καταρράκτες του Σκρά. Κολύμπι στη Γαλάζια Λίμνη (για τους γενναίους).

· Μεσημεριανό στον Φανό και απογευματινή επίσκεψη για περίπατο σε ανθισμένη καλλιέργεια λεβάντας

Πληροφορίες/Κρατήσεις: Ξενώνας Δημοσθένης, 23430 41302, 6979112663 & info@dimosthenis.gr

Αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο
Στις 17:00

Συναντιόμαστε στην Πλατεία της Γουμένισσας, μπροστά από την Γαλλική Κρήνη. Αν το θελήσουμε, καθόμαστε για καφέ μέχρι να μαζευτούν…όλοι.

Γύρω στις 18:00

Ξεκινάμε για την Πεζοπορία από την πλατεία, προς τα ποτάμια της Γουμένισσας. Η διαδρομή είναι χωμάτινη σε μονοπάτι που σηματοδοτήθηκε πρόσφατα από το Δασαρχείο, με όμορφη θέα στο Πάικο και στη σμίξη των ρεμάτων του Στραβοποτάμου και Τσέρνα Ρέκα (Μαύρο ρέμα). Είναι σε τμήματά της παραποτάμια.

Δεν χρειάζεται εξοικείωση ή προηγούμενη εμπειρία. Προτείνεται για οικογένειες. Να έχετε μαζί:

· Καπέλο

· Παγούρι για νερό που θα το γεμίσουμε στην αφετηρία, με το νερό της πηγής του Πάικου

· Άνετα αθλητικά παπούτσια

· Μπατόν περιπάτου για όποιον νιώθει ότι δεν πατάει σταθερά στο χώμα όταν η κλήση είναι κατηφορική.

· Εντομοαπωθητικό

Γύρω στις 19:00

Aπογευματινό πικ-νικ περιμένοντας να βγουν οι ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ μετά το σούρουπο.

Γύρω στις 19:30

Περιμένοντας για τα φωτεινά ζουζούνια, μαθαίνουμε και εξασκούμαστε στην τοξοβολία με τον Dirk που ξέρει να μας τα εξηγεί όλα με τρόπο ιδιαίτερο!

Γύρω στις 21:00

Στήνουμε καρτέρι αναμένοντας την μαγική εμπειρία.

· Αξία της εμπειρίας του Σαββάτου:

- Ενήλικες : 12€

- Παιδιά άνω των 4 ετών : 8€

- Παιδιά κάτω των 3 ετών : δωρέαν

· Αξία διαμονής : 55€-92€ αναλόγως με το μέγεθος του δωματίου και της οικογένειας

Όσοι επιλέξουν, να μείνουν στην Γουμένισσα μπορούν να μας ακολουθήσουν στο πρόγραμμα της επόμενης μέρας!

Κυριακή (προτεινόμενο πρόγραμμα)
Στις 10:30

Ξεκινάμε από την Γουμένισσα για το Κτήμα στο Μπαϊρι, λίγο μετά την Αξιούπολη ξεκινάει η ξενάγηση όπου ο Κώστας και η Βίκυ μαζί με τα παιδιά, θα δείξουν τον κύκλο δημιουργίας του ψωμιού (όργωμα, σπορά, θέρισμα, άλεσμα, ζύμωμα). Το όμορφο μονοπάτι του κτήματος είναι πάντα διαθέσιμο για βόλτα και τα ζωάκια της φάρμας πάντα εκεί για τα παιδιά.

Τιμή εισόδου: 3€ /άτομο, ενιαία για ενήλικες & παιδιά (περιλαμβάνει καφέ για τους γονείς και μελάκι για τα παιδιά)

Το Κτήμα στο Μπαϊρι βρίσκεται ΕΔΩ

Γύρω στις 12:30

Ανηφορίζουμε προς το Σκρα και την γαλάζια νεραϊδολίμνη και τους ονομαστούς Καταρράκτες του Σκρα. Μην ξεχάσετε το μαγιό σας, σε περίπτωση που επιλέξετε μια βουτιά στην λίμνη.

Γύρω στις 15:00
Φαγητό στο Φανό, στο ομώνυμο και ξακουστό ταβερνάκι της περιοχής, σε κήπο με ροδιές και ατμόσφαιρα ιδιαίτερη. Μετά το τέλος του φαγητού, η Γιώτα θα οδηγήσει όσους θέλουν στην καλλιέργεια με ανθισμένες λεβάντες. Είναι μια μοναδική εμπειρία…με άρωμα που θα σας ακολουθήσει και ως την επιστροφή σας στο σπίτι.

Για όποιον την επιλέξει ανεξάρτητα, ο Φανός βρίσκεται ΕΔΩ

Σημειώσεις

· To πρόγραμμα της δεύτερης μέρας αφορά όσους διαμείνουν το Σαββατόβραδο. Αν το επιλέξετε ενημερώστε μας ώστε να φροντίσουμε να γίνουν οι κρατήσεις και να εξυπηρετηθείτε πιο σωστά.

· Για διαμονή στον ξενώνα Δημοσθένης θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, καθώς οι προκρατήσεις φέτος ήταν αρκετές κατά την διάρκεια της χρονιάς. Αν δεν βρείτε στον ξενώνα της Γουμένισσας, θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εναλλακτικές διαμονής!

· Οι συμμετοχές για το πρόγραμμα του Σαββάτου διασφαλίζονται με την κατάθεση του ποσού της συμμετοχής στους παρακάτω λογαριασμούς

ΕΘΝΙΚΗΣ: ΙΒΑΝ GR14 0110 3230 0000 3234 0078 594

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΙΒΑΝ GR91 0171 0800 0060 8010 1704 918

μέχρι και Παρασκευή 12/6/2020.

· Σε περίπτωση που ακυρώσετε την συμμετοχή σας μετά τις 10/6 το αντίτιμο δεν επιστρέφεται, μπορείτε όμως να λάβετε κουπόνι εξαργύρωσης για διαμονή στον Ξενώνα Δημοσθένης της Γουμένισσας, σε κάποια άλλη βολική ημερομηνία για εσάς.

Προτάσεις
· Η άφιξη το Σάββατο μπορεί να γίνει αρκετά νωρίς ώστε να περάσετε ένα ευχάριστο πρωινό στους ζωντανούς ρυθμούς του παζαριού της Γουμένισσας, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, δίπλα στην Γαλλική κρήνη των αρχών του περασμένου αιώνα, ιστορικό μνημείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου τα παιδιά καλό θα είναι να ξεκουραστούν καθώς το βράδυ οι πυγολαμπίδες δεν θα βγουν πριν από τις 21:00 και όσοι θελήσουν να τις περιμένουν ίσως καθυστερήσουν τον ύπνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.