Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 11/6/2020, 11:10 μ.μ.

Εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης 
Συνελήφθησαν προχθές (9 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ένας αλλοδαπός άνδρας και μία αλλοδαπή γυναίκα, καθώς νωρίτερα προσποιούμενοι τους πελάτες αφαίρεσαν από 3 καταστήματα, διάφορα προϊόντα αξίας 445 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. 

Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στους παθόντες. Επίσης προέκυψε ότι σε βάρος της αλλοδαπής γυναίκας εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Εξιχνίαση κλοπής
Συνελήφθη χθες (10 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε από γραφείο που βρίσκεται στις Σέρρες, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Εξιχνίαση απόπειρας κλοπής
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (10 Ιουνίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς αποπειράθηκε να διαρρήξει μια οικία. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2020 διέρρηξε οικία στην ίδια περιοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Εξιχνιάστηκαν (5) περιπτώσεις κλοπών και (1) περίπτωση ληστείας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται επιστάμενες αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και μιας (1) ληστείας που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του κέντρου κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αφαίρεσε από ηλικιωμένο με τη χρήση σωματικής βίας, μία χρυσή αλυσίδα,

18χρονου αλλοδαπού, καθώς αφαίρεσε από 24χρονη το πορτοφόλι της που περιείχε προσωπικά έγγραφα και τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές.

17χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αφαίρεσε από 42χρονη το πορτοφόλι της που περιείχε (100) ευρώ και (2) κάρτες τραπεζών με τις οποίες πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές.

Αλλοδαπού, ο οποίος μαζί με συνεργούς του εισήλθαν σε ανασφάλιστο όχημα και αφαίρεσαν τσαντάκι που περιείχε (190) ευρώ και (4) κάρτες τραπεζών.

70χρονου ημεδαπού, καθώς προέκυψε ότι εισήλθε σε διαμέρισμα και αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα.

33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αφαίρεσε από την κατοχή 63χρονης το κινητό της τηλέφωνο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (10) ατόμων για περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών


Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβε, στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου) και σε άλλες περιοχές, συνολικά δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, στο κέντρο της πόλης – ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 59 και 18 ετών, καθώς στην κατοχή του δεύτερου, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης που προμηθεύτηκε από τον πρώτο έναντι χρηματικού ποσού, ενώ επιπλέον, στην κατοχή του 59χρονου βρέθηκαν (10) μικροδέματα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ.

Δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 22 και 21 ετών, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας στην ίδια περιοχή, καθώς στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης που προμηθεύτηκε από τον 22χρονο έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον, στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν (8) μικροδέματα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ.

Από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πόλης – ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος προ επικείμενου ελέγχου απέρριψε στο έδαφος (2) συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (183,85) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.