Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Γνωριμία φορέων με το πολιτισμικό-τουριστικό κεφάλαιο της αρχαίας Ευρωπού


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και η Τοπική Κοινότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς, με στόχο την ενημέρωση και διάδραση πολιτειακών, εκπαιδευτικών, επιχειρηματικών, πολιτιστικών και τουριστικών φορέων της περιοχής με το πολιτισμικό κεφάλαιό της και τις δυνατότητες πολύπλευρης αξιοποίησής του ως εφαλτήριο ανάπτυξης, διοργανώνουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ώρες 10.00 και 11.30, περιήγηση στο νεοσύστατο Κέντρο Ενημέρωσης και το επισκέψιμο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου Ευρωπού.

Για την ασφαλή απόλαυση της περιήγησης θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον covid-19 σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της χώρας (π.χ. αποστάσεις 1,5 μ. σε εξωτερικούς χώρους και 2,0 μ. σε εσωτερικούς, χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους φιλοξενούντες αρχαιολόγους) και τις ειδικές οδηγίες επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου Ευρωπού (οι επισκέπτες του χώρου ενημερώνονται με κατάλληλο έντυπο κατά την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο).

Στο πλαίσιο των ανωτέρω μέτρων, παρακαλούμε για συνεννοήσεις της ΤΚ Γουμένισσας με τους φορείς, ώστε ο αριθμός επισκεπτών να μην υπερβεί τα 15-18 άτομα σε κάθε περιήγηση.

Επιπλέον, για την ασφαλή περιήγηση στο χώρο προτείνονται κλειστά υποδήματα, καπέλο, αντιηλιακή και αντι-αλλεργιακή προστασία, μεταφερόμενη φιάλη πόσιμου νερού.

Επικοινωνία: κ. Γ. Στρατούλη, κ. Μ. Παρχαρίδου & κ. Σ. Χατζητουλούσης (αρχαιολόγοι) 2310 407569, 23410 22477

φωτο: Άποψη του νεοσύστατου Κέντρου Ενημέρωσης αρχαίας Ευρωπού την ημέρα των εγκαινίων του (10/11/2019) και άποψη του ρωμαϊκού και παλαιοχριστιανικού νεκροταφείου στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.