Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας

• Σε καθεστώς καραντίνας η Δομή για 2 εβδομάδες
• Στη Νέα Καβάλα από σήμερα το πρωί συνεργείο του ΕΟΔΥ 
Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου 28χρονη Σύρια φιλοξενούμενη της Δομής Νέας Καβάλας. Η νεαρή εγκυμονούσα, χωρίς συμπτώματα του ιού, μετέβη στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του covid-19. Από χθες το βράδυ, στις 10μ.μ. η Δομή της Νέας Καβάλας βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας με ισχύ 14 ημερών.

Το κέντρο φιλοξενίας φυλάσσεται από την πρώτη στιγμή με δύο περιπολικά, το πρώτο στην είσοδο-έξοδο της δομής, το οποίο δεν επιτρέπει σε κανένα να βγει και το δεύτερο πραγματοποιεί περιπολίες και επιβλέπει περιμετρικά την περιοχή. Συνεργείο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο χώρο από σήμερα το πρωί, προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία των ελέγχων σε προσωπικό και διαμένοντες. 

Σε δήλωσή του στη «Γνώμη» ο νέος Διοικητής της Δομής Τραϊανός Τρέγκας τόνισε ότι άμεσα ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και ελήφθησαν όλα τα προληπτικά μέτρα και τα ισχύοντα για αυτές τις περιπτώσεις πρωτόκολλα. 

Σημειώνεται ακόμη, ότι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου θα είναι κλειστές σχολικές μονάδες στις οποίες φοιτούν παιδιά που διαμένουν στην δομή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση. 

Πρόκειται για τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, ΓΕΛ και Γυμνάσιο Αξιούπολης, 1ο Δημοτικό Γουμένισσας και το Δημοτικό Γοργόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.