Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 4/6/2020, 10:50 μ.μ.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης 
Συνελήφθη χθες (3 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν 32 φυτά κάνναβης σε ανάπτυξη, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Εξιχνίαση απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο με το πρόσχημα πώλησης κινητού τηλεφώνου μέσω αγγελίας σε ηλεκτρονικό κατάστημα, απέσπασε από έναν ημεδαπό άνδρα το χρηματικό ποσό των 665 ευρώ, χωρίς να προβεί στην αποστολή του κινητού τηλεφώνου.

Αυτόφωρες συλλήψεις (11) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.

(1) άτομο για ληστεία. Πρόκειται για 37χρονο ομογενή που αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα από διαμέρισμα 34χρονης στο κέντρο της πόλης, την οποία απώθησε προκειμένου να διαφύγει, όταν έγινε αντιληπτός. Επιπρόσθετα, από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, πριν λίγες ημέρες, αφού εισήλθε παράνομα σε κατάστημα του κέντρου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα.
(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες
Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους πολίτες και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ψηφιακή εποχή, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για μείωση της γραφειοκρατίας και αυτοματοποίηση της υπηρεσιακής λειτουργίας, προχωρώντας στη δημιουργία ηλεκτρονικών διευθύνσεων ( e - mail ) και τηλεφωνικών γραμμών επαφής και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Έτσι λοιπόν , στις περιοχές εδαφικής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία τους, ως εξής:

1. Για τους χρήστες του διαδικτύου , θα είναι δυνατή η αποστολή των αιτημάτων τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση dastthe @ hellenicpolice . gr . Αρμόδιο και εξειδικευμένο προσωπικό θα τα αξιολογεί και θα τα προωθεί στην αρμόδια Υπηρεσία με σκοπό τη διεκπεραίωσή τους, κοινοποιώντας ταυτόχρονα στον αποστολέα το αποτέλεσμα των ενεργειών.

2. Για τους πολίτες που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο , υπάρχει μέριμνα τηλεφωνικής επαφής στη γραμμή 2310-388000 κατά τις ώρες 08:00-18:00 καθημερινά, όπου έμπειρο προσωπικό θα τους κατευθύνει ανάλογα με το θέμα που τους απασχολεί ή θα τους παρέχει γενικές πληροφορίες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ..

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα για φθορές με αναγραφή συνθημάτων και αφισοκόλληση

Στην άμεση σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 26 και 30 ετών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς ξημερώματα σήμερα (04-06-2020), προκάλεσαν φθορές σε τοιχοποιίες εξωτερικής περίφραξης δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Καλαμαριάς, με αναγραφή συνθημάτων και αφισοκόλληση.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σπρέι μαύρου χρώματος, δύο δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και αφίσες όμοιες με αυτές που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας, Απείθεια και παραβάσεις των Νόμων περί προστασίας περιβάλλοντος και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.