Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020

Βρέθηκαν 370.700 ευρώ στις όχθες της λίμνης Δοϊράνης!

- Βρέθηκαν 370.700 ευρώ στις όχθες της λίμνης Δοϊράνης!
- Είναι πεταμένα εδώ και αρκετά χρόνια αλλά κανείς δεν σκύβει να τα πάρει!
Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Εδώ και αρκετά χρόνια, στις όχθες της πανέμορφης Λίμνης Δοϊράνης είναι πεταμένα περίπου 370.700 ευρώ! Κατά παράξενο ίσως και εγκληματικό τρόπο, κανείς δεν έχει διάθεση να τα αξιοποιήσει. Τα βλέπουν οι πάντες, αλλά παραμένουν απαθείς και αδιάφοροι. Σιγά μην ασχοληθούν για 370.700 ψωροευρώ. 

Λέγεται πως με αυτά τα χρήματα έφτιαξαν ένα Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης, σε μια Ευρωπαϊκή σύμπραξη με τους Σκοπιανούς. Αλλά τι επενδύσαμε με «αίμα» κόπους και στερήσεις σε αυτό τον καταραμένο τόπο και κερδίσαμε ποτέ κάτι; Οι Σκοπιανοί βέβαια από απέναντι έφτιαξαν! Εμείς; Πάπαλα.. Μόνο λόγια και θεωρίες.

Ένα ακόμη χρυσοπληρωμένο έργο και ρημάζει, καταρρέει, παραμένει αναξιοποίητο, διώχνει τους τουρίστες και πηγαίνουν στην Κερκίνη για να βρουν επιτέλους λίγη χαρά και να αφήσουν τα ωραία τους χρήματα. Σιγά μην καθίσουν στο Κιλκίς, με τους άχρηστους.

Η Δοϊράνη είναι ένας τόπος που θα μπορούσε να προβάλει το Κιλκίς, να φέρει χρήμα, κόσμο, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά…

Αλλά δυστυχώς πάντα είχαμε άχρηστους διοικούντες. Άχρηστοι που πετάξανε 370.700 ευρώ στα νερά της λίμνης. Μήπως από την τσέπη τους τα έβαλαν; Το χειρότερο είναι πως τους λες δημόσια άχρηστους και δεν νιώθουν καμιά ντροπή, δεν κοκκινίζουν.

Στο επόμενο:

Τι είχαμε προτείνει πριν χρόνια για τη Δοϊράνη.
Δημήτρη Κυριακίδη ακούς;
Τελευταία ελπίδα εσύ είσαι να το ξέρεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου