Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 27/6/2020, 9:20 μ.μ.

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών
Η εντατική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 45, 39, 27, 47, 22 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσες και σε απόπειρα», «Πλαστογραφίας υπό τη μορφή της κατάρτισης και χρήσης πλαστού εγγράφου», «Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών», «Απείθειας» και για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων και εκρηκτικών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πανοράματος, Πεύκων, Τριλόφου, Πλαγιαρίου και Περαίας Θεσσαλονίκης προέβησαν σε δώδεκα (12) διαρρήξεις οικιών, μία (1) διάρρηξη Ιερού Ησυχαστηρίου, μία (1) κλοπή και μία (1) απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και πέντε (5) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, με τη λεία τους να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (40.950) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, σε οικίες των συλληφθέντων, στις περιοχές του Λαγκαδά, Υψωμάτων Διαβατών και Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία (1) επαναληπτική καραμπίνα, ένα (1) κυνηγετικό όπλο, τέσσερις (4) φορητοί ασύρματοι συντονισμένοι σε συχνότητες της αστυνομίας, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κοσμημάτων κ.α..

Επιπλέον, κατασχέθηκαν οκτώ (8) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας των συλληφθέντων ή στενών συγγενών τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος 2 ηλικιωμένων στην Πιερία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε βάρος 2 ηλικιωμένων στην Πιερία. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας για τα αδικήματα της απάτης και απόπειρας απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η γυναίκα μαζί με συνεργό της, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου 2020 προσποιούμενοι τους τραπεζικούς υπαλλήλους και ισχυρίστηκαν ότι θα μεσολαβούσαν για δήθεν επιστροφή αναδρομικών ποσών ύψους 42.000 ευρώ από επιδόματα συγγενικού της προσώπου.

Με το πρόσχημα αυτό κατάφεραν και έπεισαν την γυναίκα να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το οποίο παρέλαβε η παραπάνω ημεδαπή γυναίκα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία εξαπάτησης τηλεφώνησαν το πρωί της 18ης Ιουνίου 2020 σε ηλικιωμένο άνδρα και αποπειράθηκαν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, για δήθεν επιστροφή αναδρομικού ποσού από σύνταξη ύψους 28.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του συνεργού της, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια το θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου,να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης)

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 3.082 έλεγχοι οχημάτων και 3.872 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

9 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

2 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,

1 άτομο για ναρκωτικά,

1 άτομο για κλοπή και

8 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Επίσης βεβαιώθηκαν και 975 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

932 για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

10 παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

6 παραβάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας,

5 παραβάσεις για παρεμπόριο και

22 παραβάσεις για λοιπά αδικήματα.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας που υπάγονται στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξιχνίαση απάτης
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, καθώς το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου 2020 παρήγγειλε τηλεφωνικά προϊόντα αξίας 340 ευρώ και στη συνέχεια του έστειλε πλαστό τραπεζικό παραστατικό κατάθεσης χρημάτων ύψους 3.400 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι έγινε λάθος στην κατάθεση των χρημάτων και ζήτησε την επιστροφή των 3.060 ευρώ, τα οποία κατέβαλλε ο παθών σε τραπεζικό λογαριασμό.

Εξιχνίαση κλοπής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2020 αφαίρεσε μέσα από σταθμευμένο όχημα σε περιοχή της Ημαθίας μία τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και μία τραπεζική κάρτα αναλήψεως χρημάτων. Στη συνέχεια με την κλεμμένη κάρτα πραγματοποίησε 6 ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα της περιοχής συνολικής αξίας 97 ευρώ.


Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, περιπολώντας στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου) και σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνέλαβε συνολικά οκτώ (8) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο αλλοδαπών ηλικίας 23 και 24 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς και συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 25-06-2020 από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν από το παράθυρο ένα δέμα κάνναβης συνολικού βάρους 107 γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος οδηγός του οχήματος δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ κατασχέθηκε τόσο το αυτοκίνητο όσο και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιχειρησιακές δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σχεδιάζει και πραγματοποιεί αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων αλλά και συστηματικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το προηγούμενο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν επιχειρησιακές δράσεις με αντικείμενο ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λαϊκές αγορές, κατά τους οποίους:

Ελέχθησαν (83) άτομα

Έγιναν έλεγχοι σε (10) καταστήματα

Προσήχθησαν (8) άτομα και

Συνελήφθησαν (4) άτομα,

ενώ

Υποβλήθηκαν (3) μηνύσεις,

Κατασχέθηκαν προϊόντα παρεμπορίου και

Επιβλήθηκαν (3) διοικητικά πρόστιμα, (2) για μη χρήση μάσκας κι (1) για παρεμπόριο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.