Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Τα νέα του Δήμου Παιονίας, Δευτέρα 18/05/2020, 10:45 μ.μ.

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Εμφιαλωμένα νερά στον καταυλισμό Ρομά
Εμφιαλωμένα νερά μοίρασε ο δήμος Παιονίας στου διαμένοντες στον καταυλισμό των Ρομά στην Αξιούπολη την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020. Αντίστοιχη παράδοση έγινε και πριν 3 εβδομάδες στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των κατοίκων από την πανδημία του Covid-19.

Στον καταυλισμό προηγήθηκαν επισκέψεις με σκοπό την ενημέρωση, την εφαρμογή του περιορισμού των μετακινήσεων και την παρουσίαση οδηγιών ατομικής υγιεινής και προφύλαξης από ειδικούς . Έγιναν απολυμάνσεις , έλεγχοι στην υδροδότηση , καθαριότητα, προμήθεια επιπλέον κάδων και διανεμήθηκαν τρόφιμα και υγειονομικό υλικό.

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του βιολογικού της Γουμένισσας
Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στην Γουμένισσα για την κατασκευή του έργου «ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ»

Ένας ακόμη βιολογικός καθαρισμός με την μέθοδο των υδροχαρών φυτών θα προστεθεί στους δύο ( Ευρωπού - 2003 , Τούμπας - 2013) που ήδη λειτουργούν στον δήμο Παιονίας. Οι βιολογικοί καθαρισμοί αυτού του τύπου ενδείκνυται για χωριά και μικρές πόλεις όπως η Γουμένισσα , είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και έχουν πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν χημικά ,όπως ο βιολογικός που εξυπηρετεί το Πολύκαστρο και την Αξιούπολη.

Ο βιολογικός της Γουμένισσας εντάχθηκε το 2011 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε η Οριστική μελέτη του έργου.

Το 2016 υποβλήθηκε η κατασκευή του έργου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας. Κεντρικής Μακεδονίας και όταν ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις και η αγορά των αγροτεμαχίων δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2019.

Στις 21 Οκτωβρίου 2019 υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Χρήστου Καραθόδωρου και του αντιπροέδρου της αναδόχου εταιρείας «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες ΑΕ» Γεωργίου Παπαζήση.

Με την εγκατάσταση του εργολάβου έκλεισε ένας κύκλος ενεργειών τριών διαφορετικών διοικήσεων και ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου έργου που έγινε μέχρι τώρα στη Γουμένισσα, το οποίο θα ενισχύσει το brand name των τοπικών προϊόντων που παράγονται στο Πάϊκο και θα βελτιώσει την οικολογία στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκέντρωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Το Σάββατο 16 Μαΐου στις 19:00 έξω από το δημαρχείο του Πολυκάστρου έγινε συγκέντρωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό την οποία προκάλεσαν κάτοικοι του Πολυκάστρου, αφότου έγινε γνωστή η κατασκευή από τον ΔΟΜ νέων εγκαταστάσεων μόνιμου χαρακτήρα στην δομή της Νέας Καβάλας και στην οποία είχε προσκληθεί και παρευρέθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε από την συντονιστική επιτροπή η διενέργεια συλλαλητηρίου το Σάββατο 23 Μαΐου στις 20:30 στην πλατεία του Πολυκάστρου.

Στην συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου ο δήμαρχος ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους την απόφαση του για προσφυγή στην δικαιοσύνη , που θα θέσει στα αρμόδια όργανα του δήμου άμεσα. 

Τακτική και δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων "Ιωάννης Καρακασίδης" του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 22α Μαΐου 2020 ημέρα Παρακσευή και ώρα 14.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
*Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα γίνει ενημέρωση από τον Δήμαρχο Παιονίας σχετικά με την υποβολή προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας από τον Δήμο μας για την ισοκατανομή και αναλογικότητα και μέχρι ποσοστού 1% σε πανελλαδικό επίπεδο σε ότι αφορά τους διαμένοντες στην Δομή φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών Πολυκάστρου (Νέα Καβάλα).

1
Έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπ/σμού οικον. έτους 2020.

2
Ορισμός μελών για την συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας».

3
Ορισμός μελών για την συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας».

4
Αίτημα για οικονομική ενίσχυση ΔΕΥΑ Παιονίας σύμφωνα με την Π.Ν.Π. ΦΕΚ Α΄75 /30-03-2020.

5
Έγκριση στρατηγικού σχεδίου περιόδου 2019-2023 Δήμου Παιονίας.

6
Παραχώρηση της χρήσης του «Κολυμβητηρίου-Αναψυκτηρίου» Ευρωπού στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παιονίας, λόγω λήξης της χρονικής διάρκειας παραχώρησης (31/08/2019).

7
Έλεγχος της υλοποίησης του προϋπολογισμού Δήμου Παιονίας, οικ. Έτους 2020 και υποβολή έκθεσης Α΄ τριμήνου.

8
Δωρεάν παραχώρηση (κυριότητας) ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης στον Δήμο Σπετσών.

9
Καθορισμός δικαιούχων για καταβολή αποζημίωσης συμμετοχής σε συνεδριάσεις στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΝΠΔΔ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Δήμου Παιονίας ».

10
Καθορισμός ύψους τροφείων (μηνιαίας οικ. Εισφοράς) & των κριτηρίων επιβολής τους στους Παιδικούς Σταθμούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. «Υγείας Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης Δήμου Παιονίας».

11
Αποδοχή της ένταξης και της χρηματοδότησης της πράξης: «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ, ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019 -2021» (κωδικός ΟΠΣΑΑ 0011424857)».

12
Αποδοχή της ένταξης και της χρηματοδότησης της πράξης: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» (κωδικός ΟΠΣΑΑ 0011424659)».

13
Αποδοχή της ένταξης και της χρηματοδότησης της πράξης: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1)ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ» (κωδικός ΟΠΣΑΑ 0011424840)».

14
Αποδοχή της ένταξης και της χρηματοδότησης της πράξης: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ» (κωδικός ΟΠΣΑΑ 0011423645)».

15
Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Παιονίας στο υποβολή έργο με τίτλο «Introducing Gastro-Tourism as a new Destination Brand in the CB area” και ακρωνύμιο “Gastro Tour” στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA «Ελλάδα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020».

16
Παραχώρηση χρήσης αιθουσών Δημοτικού σχολείου Βαφιοχωρίου στον πολιτιστικό σύλλογο Βαφιοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

17
Μετεγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στον αύλιο χώρο παλαιού δημοτ. Σχολείου Κοινότητας Ευρωπού.

18
Μεταβίβαση άδειας επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου λαϊκών αγορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.