Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Κιλκίς: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24η Μαΐου 2020, σύμφωνα με το Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαϊου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) «Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 ,οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν με βάση τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου,

1. Κατά τη φετινή επέτειο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

α. Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 08.00’ μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020, των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων στο Νομό Κιλκίς.

β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης στο νομό Κιλκίς.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μνήμης που συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με τον Δήμο Κιλκίς για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει ως εξής:

Κυριακή 24 Μαΐου 2020
Ώρα 19:30 μ.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κατάθεση στεφάνων

Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν:

Οι βουλευτές του νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και εκπρόσωπος του πολιτιστικού σωματείου “Αργοναύτες”, του αρχαιότερου πολιτιστικού σωματείου του νομού και της πόλης του Κιλκίς.

Στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων, στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου, οι βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς & Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “Πόντος”, ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, εκπρόσωπος του Σωματείου “Αργοναύτες” και ένας εκπρόσωπος από κάθε πολιτιστικό σύλλογο του δήμου Κιλκίς.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

1. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης.

2. Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” παρακαλείται για τον ορισμό αντιπροσωπείας αξιωματικών για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

3. Η Αστυνομική Διεύθυνση τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

4. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με τη διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου της πλατείας Ειρήνης.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.