Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Φραγγίδης: «Σεβασμός και ιστορική ευθύνη στη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου»

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 
Η 19η Μαΐου 1919 ως Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, είναι χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα στην ψυχή όλων των Ελλήνων, και ταυτόχρονα αποτελεί και μια μαύρη σελίδα της Νεότερης Ιστορίας.

Η συστηματική προσπάθεια εξόντωσης των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, από τους νεότουρκους του Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν με μαζικές εκτελέσεις, βίαιους εκτοπισμούς και ανείπωτες αγριότητες αποτελεί έως και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του περασμένου αιώνα για τα οποία δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί μονάχα υποχρέωση στη μνήμη των θυμάτων εκείνων να τα κρατήσουμε ζωντανά στην ιστορική μας συνείδηση, αλλά απαιτεί τον Σεβασμό και παράλληλα είναι αφορμή για διαρκή επαγρύπνηση της διατήρησης της Εθνικής ομοψυχίας, ώστε ποτέ ξανά στο μέλλον να μην επιτρέψουμε να συμβούν παρόμοια τραγικά γεγονότα σε βάρος του Ελληνισμού.

Οι Πόντιοι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ, κι όπου και να βρεθούν πάντοτε μεγαλουργούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.