Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Έτοιμο για δημοπράτηση το αντιπλημμυρικό έργο του Αγίου Πέτρου

Υπεγράφη η αναγκαία εξαίρεση από την υποχρέωση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του έργου «Αντικατάσταση Σωληνωτού Αγωγού Ομβρίων στον οικισμό Αγίου Πέτρου Π.Ε. Κιλκίς». Το έργο εντάχθηκε σε Τεχνικό Δελτίο ως έργο κατεπείγοντος χαρακτήρα Πολιτικής Προστασίας, μετά από ενέργειες της Π.Ε. Κιλκίς, κατόπιν της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης την 15/11/2017. 

Στη συνέχεια οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, δεν προέβαιναν στην αναγκαία εξαίρεση υποχρέωσης τήρησης διαδικασίας Περιβαλλοντικής Αδειδότησης λόγω επείγοντος χαρακτήρα για το έργο, δηλώνοντας αναρμοδιότητα η καθεμία για λογαριασμό της.

Η σχετική αλληλογραφία από μέρους της Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Κιλκίς αριθμεί δεκάδες έγγραφα, προς το σκοπό αυτό, με παράλληλη τηλεφωνική επικοινωνία προς τους αρμόδιους φορείς, ασκώντας αλλεπάλληλες πιέσεις προς έκδοση της σχετικής εξαίρεσης. 

Τελικώς, εστάλη επιστολή και προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεωργαντά, ο οποίος συνέδραμε τα μέγιστα στην επίτευξη της έκδοσης της σχετικής απόφασης, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η εκδοθείσα απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΑΔΑ:ΩΚ674653Π8-ΩΜ3), μνημονεύει μέρος της αλληλογραφίας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς, απ΄ όπου προκύπτει η εκπόνηση της σχετικής μελέτης από την Υποδνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, σε συνέχεια της οποίας εκδόθηκε η σχετική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.