Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Λαμπρός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς
Με την προσήκουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου εόρτασε την Κυριακή 8 μηνός Μαρτίου 2020, την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας τιμά την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μεγάλη περίοδο της Εικονομαχίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών. Ανάμεσά τους ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και αντιπροσωπεία της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" με επικεφαλής τον Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Μποσμαλή.

Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων με τη συμμετοχή των Ιερέων της Πόλεως και των πιστών, κρατώντας τις Ιερές Εικόνες στα χέρια τους, πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε κατά το έθος το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία διαφυλλάτει την αλήθεια και την διακηρύσει ως οφείλει, αναφερθείς στον θρίαμβο της ορθής πίστεως και στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι Πατέρες για τη νίκη του ορθοδόξου δόγματος έναντι του ψεύδους και των αιρέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.