Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ενθουσίασαν οι «Νύχτες Tango» στο Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Στον συγκινησιακό και σαγηνευτικό κόσμο του tango, ταξίδεψε το κοινό του Κιλκίς το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020. Οι «Νύχτες Tango» με την ιδιαιτέρως εκφραστική ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη, εντυπωσίασαν με την ποιότητα, την αισθητική και τον επαγγελματισμό τους.

Η εκδήλωση, σε διοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, με τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Τόσο η Γεωργία Βεληβασάκη και οι δεξιοτέχνες μουσικοί που την πλαισίωναν, όσο και το αριστοτεχνικό ζευγάρι χορευτών του αργεντίνικου Tάνγκο, LydiaDunez και Giannis Sapatoris παρουσίασαν μια εξαίρετη παράσταση, γεμάτη ρυθμό, χάρη και συναίσθημα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αξέχαστα αργεντίνικα τραγούδια του Μπουένος Άιρες, σε συνθέσεις ξένων μαέστρων του είδους (Astor Piazzolla, Pedro Laurenz, Casimiro Alcorta, Carlos Gardel, Luis Borda κ.α.), αλλά και νοσταλγικές μελωδίες Ελλήνων συνθετών όπως των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ, Κώστα Γιαννίδη.

Συμμετείχαν οι μουσικοί Φίλιππος Κωσταβέλης στο πιάνο, Ανδρέας Ζιάκας στην κιθάρα και Δημήτρης Αραμπατζής στο bandoneon, καθώς επίσης και ο ερμηνευτής Αλέξανδρος Τζοβάνης.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θέμης Κοσμίδης, η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου –Δρυμπέτα και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού μοιράστηκαν τριαντάφυλλα σε όλες τις γυναίκες, ως συμβολικό δώρο για την Γιορτή της Γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.