Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση της Αποστολίδου Σταυρούλας: «Η δική μου Ηλέκτρα» και «Αναζητώντας την Ηλέκτρα»

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου η παρουσίαση των βιβλίων της κ. Αποστολίδου Σταυρούλας «Η δική μου Ηλέκτρα» και «Αναζητώντας την Ηλέκτρα». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας "Ευκράντη" με την στήριξη του Δήμου Παιονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Παιονίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ¨ΕΥΚΡΑΝΤΗ¨, κ. Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη η οποία συνεχάρη την συγγραφέα και την συγγραφή των πονημάτων της καθώς και τους ανθρώπους που είναι δίπλα της και εργάστηκαν για αυτήν την παρουσίαση. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Παιονίας, κ. Σιωνίδης Κων/νος.

Την σκυτάλη στη συνέχεια πήρε η κ. Μπιζικη Ολυμπία, Τεχνολόγος γεωπόνος, που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης και ξεκίνησε παρουσιάζοντας το θεατρικό δρώμενο που ακολούθησε όπου, παιδιά και εγγόνια της συγγραφέα αναβίωσαν τις αναμνήσεις της από διηγήσεις της γιαγιάς της για την δασκάλα Ηλέκτρα, οι οποίες πραγματεύονται στο πρώτο της βιβλίο.

Στη συνέχεια ο κ. ΚΑΜΤΣΗΣ Κων/νος πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" και η κ. ΣΑΝΙΟΥ Ζωή, Οικονομολόγος προλόγισαν τα βιβλία και αναφέρθηκαν στην αξιέπαινη προσπάθεια της συγγραφέα.
Τελος τον λόγο πήρε η κ. Αποστολίδου Σταυρούλα η οποία μέσα από τα προσωπικά της βιώματα ως παιδί και γαλουχημένη με ιστορικά ακούσματα έμαθε να αγαπά τον τόπο της και την ιστορία του.

Αυτα τα βιώματα λοιπόν αποτύπωσε στα δύο πονήματα της. Συγκινημένη κατά την ομιλία της, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε "Η Ηλέκτρα, δασκάλα του χωριού Ζορμπά, συνέβαλε στον Μακεδονικό Αγώνα, κρύβοντας στα μαλλιά της σφαίρες για τους μακεδονομάχους αλλά και γαλουχώντας τους μαθητές της με την υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα" και κατέληξε λέγοντας: «Δώστε στα παιδιά φτερά για να πετάξουν, αλλά και ρίζες για να γνωρίζουν από πού προέρχονται για να επιστρέψουν». Ιδιαίτερη μνεία από την συγγραφέα έγινε στους μακεδονομάχους της Παιονίας κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

"Ο Μακεδονικός Αγώνας έχει πλέον ξεκινήσει και οι κάτοικοι του Καρασουλίου (Πολυκάστρου) μάχονται κατά του διπλού εχθρού (Τούρκων – Βουλγάρων). Η συμβολή των Μακεδονομάχων ηρώων είναι καθοριστικής σημασίας, τα τρία αδέλφια Αλίρη από τα Ρύζια Παιονίας, τα αδέλφια Δογιάμα από την Καστανερή, οι αδελφοί Σιωνίδη και ο Ιωάννης Παπαγεωργίου από την Γουμένισσα".

Το Δ.Σ.της ΕΥΚΡΑΝΤΗ ευχαριστεί
Τον δήμαρχο Παιονίας κ. Σιωνίδη Κων/νο, τον αντιδήμαρχος κ. Γεωργίτσαρο Γεώργιο το δημοτικό σύμβουλο κ. Δεβετζοπουλο Αιμίλιο τους εκπρόσωπους συλλόγων και φορέων της Παιονίας καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.