Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Επιμορφωτική Κιλκίς: Σεμινάριο Ρομποτικής για ενήλικες

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. διοργανώνει σεμινάριο Ρομποτικής για ενήλικες. Η πολυετής δράση της Επιμορφωτικής στο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης (έτος ίδρυσης 1995) έχει αποτέλεσμα την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού της στο σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες, τόσο σε βασικά θεματικά πεδία όσο και σε εξειδικευμένα. 


Ένα νέο και εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα «Ρομποτική για ενήλικες», πρόκειται να υλοποιηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής, σε πιστοποιημένες αίθουσες και με κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου σεμιναρίου, βασίστηκε και στην ευρωπαϊκή εμπειρία που έχει η Επιμορφωτική, μέσω της συμμετοχής της σε πλήθος προγραμμάτων στο εξωτερικό, τα οποία προωθούν τα σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, το παιχνίδι (gamification), την αξιοποίηση της ρομποτικής στη μάθηση και απόκτηση γνώσεων για τη φύση, την τέχνη, τα μαθηματικά, την ιστορία κ.λ.π. αλλά και για ψυχαγωγικούς λόγους.

Βασικές πληροφορίες για το σεμινάριο Ρομποτικής:

- ομάδα-στόχος: απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τη Ρομποτική και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το σεμινάριο ενδιαφέρει άμεσα τους ενήλικες που σχετίζονται με την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων (π.χ. νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, εκπαιδευτές ενηλίκων, υπεύθυνους φροντιστηρίων κ.ά.), τους γονείς που επιθυμούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο με τα παιδιά τους, αλλά και τα παιδιά άνω των 12 ετών που παρέα με τους γονείς τους θέλουν να μπουν στον κόσμοτης Ρομποτικής.

- διάρκεια: 18 ώρες σε περίοδο 3 μηνών. Τέσσερις (4) φορές το μήνα, μιάμιση ώρα διδασκαλίας εβδομαδιαίως

- παροχές διδασκαλίας: Απαραίτητος εξοπλισμός Ρομποτικής (Wedo 2.0 & EV3 Mindstorms) και ηλεκτρονικού υπολογιστή με εγκαταστημένα τα απαραίτητα προγράμματα (software)

- γενικότερες παροχές-οφέλη:

Συμμετοχή σε εσωτερικό διαγωνισμό της Επιμορφωτικής Κιλκίς με έπαθλο, καθώς και σε εξωτερικούς διαγωνισμούς Ρομποτικής

Παροχή MS Office A1 το οποίο περιλαμβάνει το πλήρες πακέτο του MS Office σε online μορφή καθώς και 1TB OneDrive cloud για 2 έτη

Coffee breaks

Πιστοποίηση γνώσεων ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευομένου

Χρόνος υλοποίησης: έναρξη τμήματος και επίδειξη την Τρίτη 25/02 στις 19:00.

Τόπος υλοποίησης: Δοϊράνης 56, Κιλκίς (έδρα Επιμορφωτικής)

Για το κόστος συμμετοχής, δηλώσεις στο τμήμα (απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://www.epimorfotiki.gr/forma-epikoinonias-robotics) και περαιτέρω διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Επιμορφωτικής:

Κιλκίς: 23410 29690 &28705

Πολύκαστρο: 23430 97340

Υπεύθυνος Καθηγητής: Νικηφόρος Χριστοφορίδης - 6940216016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.