Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων για να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την Ελλάδα

(Με αφορμή την μάζωξη ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες στον Μακρύγιαλο Πιερίας)
Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Η λογική «να φύγουν από εμένα και ας πάνε όπου θέλουν» δεν περιποιεί καμιά τιμή όταν το επικαλούμαστε για βασανισμένους φτωχούς ανθρώπους και δεν μας αφήνει να κατανοήσουμε ότι αυτό που ονομάζεται προσφυγική - μεταναστευτική κρίση είναι ένα πολιτικό πρόβλημα.

Αντιμετωπίζοντας το ζήτημα στην παραπάνω κατεύθυνση το μόνο που κάνουμε είναι να ανακυκλώνουμε το πρόβλημα σε μια λογική διαχείρισης όπως κάνουν οι αστικές κυβερνήσεις.

Κυβερνήσεις που ψήφισαν στην Ε.Ε. την μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών όπως εκφράζεται με την συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας - Ελλάδας και με τα «ΔΟΥΒΛΙΝΑ 1 και 2».

Παράλληλα δίνουμε χώρο στον κάθε τυχοδιώκτη πατριδοκάπηλο να δηλητηριάζει λαϊκές και νεανικές συνειδήσεις με το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Εδώ να πούμε ότι πρώην χρυσαυγίτες είχαν πάλι περίοπτη θέση στην μάζωξη αυτή με τον φερετζέ κίνησης που υπογράφει«πατριωτική».

Να γίνει ξεκάθαρο γιατί ίσως για μερικούς δεν είναι.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και για αυτό εξεγείρονται κατά καιρούς ζώντας σε άθλιες συνθήκες κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι εδώ για να υλοποιήσουν κάποιο άνομο - συνομοσιολογικό σχέδιο για να αλλοιώσουν την πολιτισμική ταυτότητα του γηγενή πληθυσμού, να του αλλάξουν θρησκεία και να ζούνε παρασιτικά με επιδόματα.

Οι φωνές που διαδίδουν αυτές τις φαιδρότητες για θαλασσοπνιγμένους ανθρώπους, ποντάρουν στα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται από την μη σωστή αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος από την σκοπιά των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Επιδιώκουν να διαλύσουν κάθε ίχνος κοινού βηματισμού που μπορούν να έχουν Έλληνες και ξένοι για το θέμα, αφού ο στόχος και ο σκοπός είναι ίδιος, να απεγκλωβιστούν για να συνεχίσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το ταξίδι του προορισμού τους.

Επίσης εκμεταλλεύονται τα γεγονότα για να προωθήσουν έναν φθηνό και στρεβλό πατριωτισμό και να συσκοτίσουν το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται από περιοχές και μέρη που τα προηγούμενα χρόνια οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και των ΗΠΑ τους μακέλεψαν, τους βομβάρδισαν, τους καταδίκασαν να ζούνε στην ανέχεια, την πείνα και την εξαθλίωση.

Πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι που θέλει την μετατροπή των προσφύγων και μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα ξεπλένοντας πάνω τους όλα τα κακά και δεινά που περνάει ο λαός μας από τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου.

Πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζονται με φωνές υστερίας και ρατσιστικά λογύδρια περί δήθεν «λαθραίων» «εισβολών»και άλλων φαιδρών ψεμάτων που ακούγονται.

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα δεν λύνεται με αντεγκλήσεις και άναρθρες κραυγές που έχουν για βάση την συκοφάντηση αυτών των ανθρώπων και τα fake news πολλών blog και σάιτ που πυροδοτούν ένα εκρηκτικό κλίμα εις βάρος αυτών των ανθρώπων υπηρετώντας υπόγεια και άνομα συμφέροντα.

Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός Ελλήνων και ξένων με βασικό αίτημα τον απεγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων κλείνοντας ταHOT - SPOT της ντροπής και χωρίς να γίνει καμιά άλλη δομή όπως τις φυλακές που ετοιμάζει να κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Να συγκροτηθούν εκείνες οι υποδομές με το ανάλογο προσωπικό (ιατρικό, διοικητικό) με την ευθύνη μόνο του κράτους ώστε αυτοί οι άνθρωποι να λαμβάνουν άμεσες παροχές ιατρικής περίθαλψης και μεταβαίνοντας στην ηπειρωτική χώρα σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, να εξασφαλίζονται πολύ γρήγορα και άμεσα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Αυτά πρέπει να είναι τα αιτήματα και κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας προσφύγων - μεταναστών, γηγενών-ημεδαπών.

Αγώνας που έχει στοχεύσεις και είναι ο μόνος ρεαλιστικός για όλους χωρίς να γίνεται με όρους εκτόνωσης, παραπληροφόρησης και άναρθρων φωνασκιών.

Αγώνας που θα πιέζει να αρθεί η απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας - Ελλάδας που κρατάει τους πρόσφυγες και μετανάστες εδώ σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Ο αντίπαλος είναι κοινός, γιατί αυτοί που βομβάρδισαν, σκότωσαν ή λεηλάτησαν κλέβοντας τον ορυκτό πλούτο αυτών των χωρών και κρατών αύριο ενδέχεται να το κάνουν και σε εμάς και όπου άλλου διακυβεύονται τα ισχυρά οικονομικά τους συμφέροντα.

Για αυτό ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και λαϊκή ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ενάντια στα σχέδια ιμπεριαλιστών και καπιταλιστών που ετοιμάζονται να ξαναμοιράσουν αγορές και ενεργειακές πηγές, βουτώντας τους λαούς στο αίμα και χαράζοντας νέα σύνορα, δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και μεταναστών.

Υ.Γ. Αν το πρόβλημα λύνεται με φωνές, βρισιές και κραυγές εις βάρος γυναικόπαιδων, γερόντων και όχι μόνο, με συνθήματα του τύπου έξω οι «λαθροεισβολείς», θα μας βιάσουν, θα μας σκοτώσουν, θα μας αλλάξουν την θρησκεία και άλλα τέτοια, τότε ευυπόληπτοι «νοικοκυραίοι» ορμάτε να τους φάτε είναι το εύκολο αυτό….. αλλά να ξέρετε ο φόβος και η ημιμάθεια είναι ο χειρότερος εχθρός για κάθε άνθρωπο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.