Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΚουΠα Κιλκίς: Ουδέν κακό αμιγές καλού


Του Γιάννη Σιταρίδη
(koupa basketball team manager) 
Κανένα «κακό» δεν είναι απαλλαγμένο και καθαρό από το «καλό», σημαίνει κατά λέξη η παραπάνω ρήση που τόσο εύστοχα χρησιμοποιήθηκε από τους στωικούς φιλοσόφους 
Εν ολίγοις μέσα σε οτιδήποτε αρνητικό, φωλιάζει, υπάρχει, βρίσκεται κάτι θετικό. Έτσι και χθες στο απογευματινό παιχνίδι της ομάδας μας εναντίον του ΑΟΚ Βέροιας. 


Η ομάδα μας ηττήθηκε με 47 – 62, ύστερα από μια επί τρία δεκάλεπτα μέτρια εμφάνιση. Το τέταρτο ωστόσο δεκάλεπτο επισκίασε τα τρία προηγούμενα αφήνοντας μια χαραμάδα φωτός για την νεανική κατά τα 3/5 ΚουΠα Κιλκίς.

1ο Δεκάλεπτο
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την βασική πεντάδα της γηπεδούχου αλλαγμένη κατά πολύ. Δαγκλιάρης και Ζάλτος τοποθετήθηκαν στις θέσεις 1 και 2. Οι δυο νεαροί που πήραν το βάπτισμα του πυρός ξεκινωντας ως βασικοί, βρέθηκαν απρόσμενα να αντιμετωπίζουν την επίδοξη πρωταθλήτρια ομάδα της Βέροιας. 

Ωστόσο, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων έγινε εμφανής από τα πρώτα λεπτά. Το ταχύτατο περιφερειακό δίδυμο των φιλοξενούμενων δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί και ο ΑΟΚ Βέροιας πήρε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Οι πρώτοι 11 πόντοι της φιλοξενούμενης προήλθαν όσο κι αν αυτό φαίνεται πρωτόγνωρο από έναν παίκτη, τον βραχύσωμο και πολύ γρήγορο Ουλσούζογλου. Η ομάδα μας βρέθηκε να κυνηγά από το ξεκίνημα του αγώνα μα τα 2 σερί που δέχτηκε την έριξαν στο καναβάτσο πολύ νωρίς.

Critical Point 1ου Δεκαλέπτου

Τα δυο σερί της Βέροιας και η δυνατή Front Line


Ένα 11 – 0 και αμέσως μετά ένα δεύτερο 10 – 0 έγειραν πολύ νωρίς την πλάστιγγα υπέρ της φιλοξενούμενης. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τις δυο ομάδες σε απόσταση 14 πόντων μακριά τη μία από την άλλη. Σαν να μην έφτανε αυτό, Κασάμπαλης και Χαραλαμπίδης κυριάρχησαν στις δυο ρακέτες, δυσκολεύοντας το έργο του Μουστάκα που δεν ξεκίνησε καλά κυρίως κάτω από το καλάθι.

Ομαδικά Στατιστικά 1ου Δεκαλέπτου

Π: 7 1Π: 2/2 2Π: 1/8, 3Π 1/4 ΡΑ: 7, ΡΕ: 1, ΑΣΙΣΤ: 0, ΚΛΨ: 0, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 3

Σκορ Δεκαλέπτου: 7 - 23

2ο Δεκάλεπτο


Η διαφορά που οικοδομήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο έδειχνε απαγορευτική για την ΚουΠα Κιλκίς, που ήθελε μα δεν έδειχνε πως μπορούσε. Κάποιες ατομικές προσπάθειες των Πατσούρη και Ψωμιάδη και η διάθεση του Μουστάκα να πάρει ό τι μπορεί μέσα στη ρακέτα (κέρδισε 3 φάουλ στο διάστημα αυτό, που μετουσιώθηκαν σε 4/6 βολές) δεν στάθηκαν αρκετά για να επιτευχθεί κάποια επιστροφή στο σκορ. Στην αντίπερα όχθη, η φιλοξενούμενη έδειχνε να ισορροπεί το ματς και να διαχειρίζεται έξυπνα το υπέρ της αποτέλεσμα, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενη με 15 πόντους.

Critical Point 2ου Δεκαλέπτου

Αδυναμία στα μαρκαρίσματα στην άμυνα, 4 λάθη, καμία ασίστ στην επίθεση


To παιχνίδι δεν ταίριαζε στην ομάδα μας. Τα match up δεν έβγαιναν ενώ η γενικότερη αμυντική προσήλωση δεν ήταν και στα καλύτερά της με αποτέλεσμα τα πολλά και υπό καλές προϋποθέσεις σουτ των φιλοξενούμενων. Όσο αφορά την επίθεση, κυριάρχησαν οι ατομικές επινοήσεις και όχι η ομαδική συμπεριφορά, μέσα από την επίτευξη κάποιων όμορφων καλαθιών στο transition, με ανοργάνωτη την άμυνα της Βέροιας. Πέραν αυτού, ουδέν.

Ομαδικά Στατιστικά 2ου Δεκαλέπτου

Π: 14 1Π: 8/11 2Π: 3/13, 3Π 0/2, ΡΑ: 8, ΡΕ: 5, ΑΣΙΣΤ: 0, ΚΛΨ: 2, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 4

Σκορ Ημιχρόνου: 21 – 36

3ο Δεκάλεπτο


Ήταν το χειρότερο επιθετικά δεκάλεπτο. Η διάθεση που έδειξε στην άμυνα δεν καρποφόρησε και οι τρεις κατά σειρά τάπες των Ιωαννίδη, Τσουλφαΐδη και Ζάλτου πήγαν χαμένες. Η ΚουΠα Κιλκίς ήταν νωθρή στην επίθεση και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος. Η ομάδα της Βέροιας αύξησε περισσότερο τη διαφορά κλείνοντας το δεκάλεπτο στο συν 24.

Critical Point 3ου Δεκαλέπτου

Διάθεση στην άμυνα, χωρίς φαντασία στην επίθεση

Οι 3 τάπες και τα 3 κλεψίματα πρωτοστατούντος του «διαόλου κάλτσα» Τσουλφαΐδη, δεν έφταναν. Ο Σωκράτης ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, μόχθησε μα δεν ήταν αρκετό. Επιθετικά χάθηκε κι αυτός μέσα σε μια γενικότερη μετριότητα.

Ομαδικά Στατιστικά 3ου Δεκαλέπτου

Π: 6 1Π: 2/6 2Π: 2/12, 3Π 0/2, ΡΑ: 8, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 3, ΤΑΠΕΣ: 3, ΛΑΘΗ: 2

Σκορ 3ου Δεκαλέπτου: 27 – 51

4ο Δεκάλεπτο


Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη προβληματικών καταστάσεων, τέσσερις νεαροί ξαναμπαίνουν στην εξίσωση του αγώνα, στα τελευταία λεπτά του. Το αποτέλεσμα σαφώς και έχει κριθεί. Μάτσκος, Δαγκλιάρης, Ζαλτος και Κολεσιώτης. Πετυχαίνουν τους 11 από τους 20 πόντους του δεκαλέπτου για την ΚουΠα Κιλκίς και μαζί με τους … «μπαμπάδες» Ψωμιάδη και Μουστάκα, χαρίζουν χαμόγελα στους φίλους της ομάδας. 

Το γεγονός πως χαλάρωσαν οι άμυνες δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να αμαυρώσει την εμφάνιση των νεαρών. Το 29 – 55 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού, μετατρέπεται στο τιμητικό 47 – 62, με ένα επιμέρους 18 – 7 υπέρ της ΚουΠα Κιλκίς.

Το Γεγονός που αμαύρωσε την εικόνα του αγώνα
Ήθελε περίπου 2 λεπτά για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, ένα παιχνίδι που σε κάθε περίπτωση είχε κριθεί. Ο coach Τσάτσης παίρνει time out για να δώσει κάποιες οδηγίες στους νεαρούς παίκτες του. Πάντα κατά τον γράφοντα, το γεγονός αυτό δεν προσβάλλει ούτε υποβαθμίζει τον αντίπαλο. Οι οδηγίες δίνονται σε συνθήκες αγώνα και ο κάθε coach έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται το roster του όπως νομίζει. 

Προσβολή όμως και υποβάθμιση του αθλήματος είναι η μη εκδήλωση επίθεσης με το χρονόμετρο στα 40 περίπου δευτερόλεπτα από τον ΑΟΚ Βέροιας αλλά κυρίως η αποχώρηση των παικτών και του coach Τριχόπουλου, χωρίς να ανταλλάξουν χειραψία με αυτούς της γηπεδούχου. Το εν λόγω γεγονός ουδόλως τιμά την ομάδα της Βέροιας και κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν τιμά ούτε το άθλημα, πολλώ δε μάλλον τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Ομαδικά Στατιστικά 4ου Δεκαλέπτου

Π: 20 1Π: 0/2, 2Π: 7/12, 3Π 2/5, ΡΑ: 6, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 6, ΚΛΨ: 2, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 3

Σκορ 4ου Δεκαλέπτου (Τελικό): 47 – 62

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Τάσος Μουστάκας
18 πόντοι 8 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ συνοδεύουν άλλη μια θετική εμφάνιση για τον Κοζανιώτη άσο. Δυσκολεύτηκε, ήταν άστοχος συνολικά, μα ήταν αυτός που τελείωσε τις περισσότερες φάσεις.

Αλέξανδρος Πατσούρης
Ώριμη εμφάνιση και από τον Πατσούρη, που δεν εκβίασε προσπάθειες. 12 πόντοι με υπέροχα ποσοστά ευστοχίας για τον Αλέξανδρο.

Τσουλφαΐδης Σωκράτης
Δεν σκόραρε, δεν πήρε ούτως ή άλλως πολλές προσπάθειες, έκανε αισθητή όμως την παρουσία του σε κάθε κυβικό εκατοστό μπασκετικού χώρου. Βρισκόταν παντού και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6 ριμπάουντ( τα 4 επιθετικά), 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 τάπα. 




ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το κακό είναι πως η ομάδα μπήκε σε περιπέτειες μετά και τη νίκη του Αρχέλαου Πιερικού επί του Βαφύρα. Το καλό είναι πως η διακοπή μιας εβδομάδας θα ξεκουράσει την ομάδα που φιλοδοξεί να επιστρέψει με καλύτερο πρόσωπο πριν το τελικό ντεμαράζ. Το καλύτερο όμως όλων είναι η επιστροφή των χαμόγελων μετά από τέτοιες ελπιδοφόρες εμφανίσεις των νεαρών παικτών της ΚουΠα Κιλκίς. Πέντε στροφές ακόμα και ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Μέχρι τότε, τα κεφάλια μέσα. Με δουλειά, υπομονή, πείσμα και προσήλωση στο στόχο όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Μάτσκος 3(1τρ), Δαγκλιάρης, Ποζίδης, Ζάλτος 6, Ψωμιάδης 3, Κώττης 2, Τσουλφαΐδης, Πατσούρης 12(1τρ), Μουστάκας 18(1τρ), Κολεσιώτης 2, Ιωαννίδης 1.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 7 – 23 / 21 – 36 / 27 – 51 / 47 – 62 


Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.