Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Αγαθοπούλου: Η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς άρχισε πολύ νωρίς να … ξεχνάει

Υπογράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι στην κοπή της πίτας του Νοσοκομείου Κιλκίς ενώ ήταν καλεσμένος πολύς κόσμος, οι 2 βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι κομμάτων, κλπ., οι αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορηθήκαμε για το γεγονός από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατόπιν εορτής.

Ξέχασαν να μας καλέσουν ή υπήρχαν άλλοι λόγοι που δεν προσκληθήκαμε; Ας πάρουμε το καλό σενάριο και ας υποθέσουμε πως οι διοργανωτές ξεχάστηκαν.

Η λήθη τους όμως δεν περιορίστηκε στην μη αποστολή πρόσκλησης, αλλά συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τόσο ο νέος διοικητής όσο και εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. – κυβερνώντες μέχρι το 2015 – ξέχασαν να αναφερθούν στη δραματική κατάσταση, στην οποία είχαν φέρει το νοσοκομείο Κιλκίς με τις πολιτικές τους. 

Ξέχασαν επίσης να απονείμουν τις ευχαριστίες τους στον ΣΥΡΙΖΑ – θα μπορούσαν να το κάνουν και εν τη απουσία μας – για το γεγονός ότι έδωσε πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, κατήργησε το 5ευρο και αύξησε τους προϋπολογισμούς για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, για να μπορούν σήμερα όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες, βασικές υγειονομικές υπηρεσίες χωρίς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Κιλκίς, ξέχασαν να αναφέρουν ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου αυξήθηκε από 3εκ€ (επί διοίκησης κ. Ανθρακίδη) σε 5,5εκ.€ σήμερα. Ξέχασαν επίσης να αναφέρουν, ότι την προκήρυξη των 6 μόνιμων θέσεων γιατρών, που βγήκε αυτές τις ημέρες με την υπογραφή του κ. Ανδρίτσου, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που τις σχεδίασε εδώ και ένα χρόνο περίπου, μαζί με άλλες 9.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού για τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας. 

Χρειάστηκε να περάσουν 7 μήνες «σχεδιασμού» για να επαναπροκηρύξει η νέα κυβέρνηση τις ίδιες ακριβώς θέσεις… Ξέχασαν επίσης να πουν ότι εκτός από την αύξηση του προϋπολογισμού, επί προηγούμενης κυβέρνησης – σε πολύ στενό δημοσιονομικό χώρο – πραγματοποιήθηκαν άλλες 10 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς και περισσότερα από 35 άτομα εργάστηκαν στο νοσοκομείο από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ως μακροχρόνια άνεργοι, ΙΔΟΧ και επικουρικό προσωπικό. 

Ξέχασαν, τέλος, να αναφέρουν οτι δεν υπήρχαν ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ελλείψεις δηλαδή που πριν το 2015 ήταν η «κανονικότητα».

Η ίδια λήθη επικράτησε και στην κοπή της βασιλόπιτας του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, όπου ο κ. Περπερίδης ξέχασε και αυτός να αναφέρει πώς προέκυψαν και πότε οι θέσεις παιδιάτρων, ακτινολόγου, παθολόγου και μαίας για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής. 

Θα του θυμίσουμε εμείς το πρόγραμμα «PHILOS – για την ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση» του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ τον Σεπτέμβρη του 2018, αλλά και την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. της 14ης Δεκεμβρίου του 2018.

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν ούτε τυχαία ούτε αυτόματα, για να τα αποδίδουμε σε "ανώτερες δυνάμεις". Υπήρχε πολιτικό σχέδιο, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πολιτικό σχέδιο, που στόχο είχε την αναβάθμιση και την υπεράσπιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Αντίθετα, το σημερινό σχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι η πλήρης απαξίωση και εν συνεχεία η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας, ανεξαρτήτως των δηλώσεων των τοπικών παραγόντων της ΝΔ. Το σχέδιο είναι ήδη αποφασισμένο και ανακοινωμένο εντός Ελληνικού Κοινοβουλίου, από τα πιο επίσημα χείλη. Για τον λόγο αυτό, θα ήταν ιδιαίτερα έντιμο να ανοίξουν και οι τοπικοί παράγοντες τα χαρτιά τους και να μας απαντήσουν στα παρακάτω:

Πώς σκοπεύουν να αναβαθμίσουν το νοσοκομείο και να δημιουργήσουν νέες πτέρυγες; Μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα και ακολουθώντας το παράδειγμα του νοσοκομείου Κομοτηνής και της μετατροπής του σε ΝΠΙΔ από ΝΠΔΔ ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στονιδιωτικό τομέα;

Σκοπεύουν να ανανεώσουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στη φύλαξη, στην καθαριότητα και στη σίτιση και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείςμισθούς και καλές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους ή θα συνεργαστούν ξανά με εργολάβους, που καταπατούν εργασιακά δικαιώματα;

Θα απαντήσουν στην κοινοβουλευτική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταθέτουμε για δεύτερη φορά και ζητάμε τους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου από το 2012 μέχρι και σήμερα, για να φανεί όλη η αλήθεια για τις καταστροφικές πολιτικές της προηγούμενης διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή θα … ξεχαστούν πάλι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.