Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Γκουντενούδης: Τέτοια είναι η έλλειψη αισχύνης που τους διακρίνει!

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα και με τον πλέον εμφατικό τρόπο η πολιτική ανεπάρκεια και η ιδιοτελής λειτουργία του κ. Σιωνίδη και της ομάδας του.

Για τα θέματα που είχαμε θίξει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 16/12, και για τα δύο υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, καθώς υπέστη διπλή πολιτική ήττα. Ό,τι και να κάνει ο κ. Σιωνίδης υποβοηθούμενος από τους συνεργάτες του, εκείνους που αλλάζουν άποψη αλλά και μεριά κατά πως τους συμφέρει, δεν μπορεί εντέλει ούτε την αλήθεια να αποκρύψει αλλά ούτε και τους θεσμούς να υπονομεύσει.

Έφθασε ακόμη ο κ. Σιωνίδης στο σημείο να εμπλέκει επιστήμονες αλλά και προμηθευτές, για τους οποίους ουδέποτε εμείς εκφράσαμε αρνητική αξιολογική κρίση για την εγκυρότητα των γνωμοδοτήσεων και των ενεργειών τους (ένσταση) καθώς έχουν έννομο συμφέρον, για να αποκρύψει και να καλύψει ο ίδιος τις δικές του δολιχοδρομίες.

Είχαμε διαμαρτυρηθεί εντόνως στο δημοτικό συμβούλιο της 5/12/19 για την προσπάθεια παραποίησης και αλλοίωσης της απόφασης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είχε προσπαθήσει τότε ο κ. Καπουτζής με εντολή Δημάρχου να «περάσει» ως ομόφωνη την απόφαση για απευθείας ανάθεση προμήθειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς να έχει ποτέ συζητηθεί τέτοιο θέμα στο ΔΣ, κάτι που αποτελεί απάτη.

Μάλιστα, αυτή την πλαστή απόφαση την είχαν αναρτήσει και στη Διαύγεια! Τέτοια είναι η έλλειψη αισχύνης που τους διακρίνει!

Μετά τις διαμαρτυρίες μας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθαν και έφεραν ξανά την απόφαση …ως ορθή επανάληψη της ορθής επανάληψης ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για το λάθος τους!

Δηλαδή αν δεν διαμαρτυρόμασταν ως αντιπολίτευση, τι θα πράττατε κύριε Σιωνίδη;

Είχατε την απαίτηση να σας επιτρέψουμε να καταφύγετε πάλι σε άκυρες μεθοδεύσεις, αλλά δεν σας βγήκε αυτή τη φορά.

Η δεύτερη πολιτική ήττα στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, έχει να κάνει με την (μη) χορήγηση εμπρόθεσμου αιτήματος παράτασης σε ανάδοχο για την εκτέλεση σύμβασης έργου για κολώνες φωτισμού στη Γουμένισσα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τζούρτζος, όταν ερωτήθηκε από εμένα για ποιο λόγο δεν δέχθηκε την χορήγηση της παράτασης στον προμηθευτή ο οποίος μάλιστα ήταν ο πλέον φθηνός, απάντησε ψευδώς, όπως άλλωστε συνηθίζει, ότι δήθεν δεν γνώριζε την αιτία που ζητήθηκε η παράταση αυτή και ότι ήταν εμπρόθεσμη. 

Εντέλει όμως και μετά τις διαμαρτυρίες μας ότι πήγαιναν να δώσουν την προμήθεια στον επόμενο ίσως μειοδότη ο οποίος είναι 600 ευρώ πιο ακριβώς σε κάθε κολώνα, πραγματοποίησαν «κωλοτούμπα» και δέχθηκαν την παράταση της εκτέλεσης της σύμβασης. 

Ο κ. Τζούρτζος αρχικά εισηγήθηκε και απεφασίσθη από την Οικονομική Επιτροπή η απόρριψη του αιτήματος της παράτασης για προφανείς λόγους εύνοιας ίσως προς τον επόμενο μειοδότη (που όμως ήταν πιο ακριβός αλλά μάλλον συντοπίτης και φίλος του) με παράλληλη επίθεση προς την αντιπολίτευση.

Εντέλει όμως και μετά από τις διαμαρτυρίες μας, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την νομιμότητα, έστω κι αν αρχικά προσπάθησε να το αποφύγει. Συνεδρίασε λοιπόν εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή και δέχθηκε την παράταση με ακριβώς την ίδια αιτιολογία!

Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής «έργα και ημέρες» της διοίκησης Σιωνίδη.

Η με κάθε μέσο εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των συλλογικών, οι πολιτικές διώξεις του προσωπικού εντός του δήμου και η τακτοποίηση των ημετέρων.

Επειδή όμως το ψέμα και η συκοφάντηση έχουν κοντά ποδάρια, εμείς θα είμαστε παρόντες ως θεσμική αντιπολίτευση να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα και να προτείνουμε λύσεις, πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.