Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Απολογισμός 2019 της Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης

Ανακοίνωση 

Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης

Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης, όπως κάθε έτος, κάνει και φέτος έναν απολογισμό δράσεων και ενεργειών.

Κατά το έτος 2019 συνεχίστηκε η δράση μας αναφορικά με την «Ανακύκλωση Επίπλων», κατά την οποία προβαίνουμε σε επιδιορθώσεις και τελικά χαρίζουμε (φυσικά δωρεάν) τα έπιπλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας, ενώ παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον από τη δημιουργία απορριμμάτων. Το ημερολόγιο του 2019, επίσης, εκδόθηκε και δόθηκε δωρεάν στους Ειδομενιώτες, μόνιμους και ετεροδημότες.

Για δεύτερη χρονιά συνεχίσαμε τη δράση μας: «Κάποιος τους κτυπάει την πόρτα», με την επίσκεψη σε άτομα μοναχικά στον τόπο μας. Εκεί ευχηθήκαμε καλές γιορτές, απολαύσαμε τον καφέ και τις ιστορίες που έχουν να θυμούνται από την παλιά Ειδομένη.

Προχωρήσαμε στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής δημιουργίας μας «Η Γωνιά του Συγγραφέα», όπου έργα δικά μας και φίλων μας πλαισιώνουν την ιστοσελίδα μας όντας προσβάσιμα σε όλους. Για το 2019 ξεχωρίζει το διήγημα «Το χωριό της ελπίδας», το πρώτο μέρος της τριλογίας «Η πυξίδα έδειξε» που περιγράφει την πορεία ενός τόπου, πώς, δηλαδή, από τη στασιμότητα και τη φθίνουσα πορεία, πέρασε στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Κάθε χρόνο διακρίνουμε άτομα που διέπρεψαν
Ο πρώτος είναι ο κ. Βλαχόπουλος Ιωάννης ο οποίος, εκπροσωπώντας ομάδα εθελοντών της Ειδομένης, εξέφρασε εγγράφως την επιθυμία για τη διάσωση, τη συντήρηση και την ανάδειξη του κτιρίου που φιλοξένησε την πολιτιστική δράση «Καλλιτεχνικό Χωριό Ειδομένης», στον παλαιό παιδικό σταθμό.

Τη χρονιά που παρήλθε (2019) έγινε προσπάθεια διάσωσης του πολιτιστικού μας αυτού μνημείου. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν για την κατεδάφισή του σε αντίθεση με κάποιους που επιδιώκουν να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας καλλιτεχνών και επισκεπτών.

Ο δεύτερος είναι ο κ. Βασίλης Αδαμίδης που, μέσα από την σειρά των εκπομπών του «Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα» και ακολουθώντας τον ρου του ποταμού Αξιού, έδωσε την ευκαιρία στην Ομάδα μας να αναδείξει την ιστορικότητα και την πολιτιστική προσφορά της Ειδομένης.

Οφείλουμε να συγχαίρουμε και να στηρίζουμε αυτές τις αξιέπαινες δράσεις, δίνοντας ώθηση για μεγιστοποίηση του έργου τους.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.