Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: “Overcoming Students Challenges & Aiding Retention” στο πλαίσιο του Erasmus+

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο πρόγραμμα με τίτλο “Overcoming Students Challenges & Aiding Retention” και ακρωνύμιο «OSCAR» στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ202 Στρατηγικές Συμπράξεις για Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Είναι το 4ο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς για το 2019.

Στόχος του προγράμματος είναι να εντοπίσει και να καταγράψει τις καλύτερες πρακτικές των φορέων που παρέχουν Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) στην Ευρώπη, αντιμετώπισης του μείζονος θέματος εγκατάλειψης των σπουδών από τους σπουδαστές/εκπαιδευόμενους, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας (π.χ. στρες, κατάθλιψη, άγχος, κλπ.), που μπορεί να οφείλονται σε κοινωνικούς, οικονομικούς ή άλλους παράγοντες. 

Το πρόγραμμα αυτό θα δώσει στην Επιμορφωτική Κιλκίς τη δυνατότητα και τα εργαλεία, ώστε να παρέχει ακόμη πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης, βοηθώντας τους εκπαιδευόμενους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν τη δημιουργία:

• Μίας βάσης δεδομένων με σχετικές καλές πρακτικές, επιτυχημένης διαχείρισης παρόμοιων καταστάσεων.

• Ενός εκπαιδευτικού εργαλείου για εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη τοπικών εργαστηρίων στη βάση των καλών πρακτικών που προαναφέρθηκαν.

• Ενός οδηγού με κατευθυντήριες γραμμές για επαγγελματίες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ώστε να βοηθήσουν τους σπουδαστές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά θέματα ψυχικής υγείας, που μπορεί να τους οδηγήσουν στην εγκατάλειψη των σπουδών τους.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την περίοδο 4 – 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Νταντί της Σκοτίας και φιλοξενήθηκε από το “DUNDEE AND ANGUS COLLEGE”, ένα κολέγιο με 900 εργαζόμενους και 16.000 σπουδαστές. Στη συνάντηση συμμετείχαν 12 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων – εταίρων από την Ελλάδα (Επιμορφωτική Κιλκίς), τη Σκοτία (Dundee and Angus College), τη Βουλγαρία (Zinev Art Technologies), την Ισπανία (Escuela Profesional Otxarkoaga), την Ολλανδία (ROC Da Vinci College) και τη Φινλανδία (Edupoli Point College Oy). Την Επιμορφωτική Κιλκίς εκπροσώπησαν ο Περικλής Κοσμίδης και η Τατιάνα Ηλιάδου, μέλη της ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι στόχοι του προγράμματος και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του, το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δράσεων, καθώς και ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ των εταίρων.

Τον ερχόμενο Μάιο θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία 3ήμερο σεμινάριο/εργαστήριο στο οποίο θα συμμετέχουν 4 εκπαιδευτές/εκπαιδευτικοί από κάθε εταίρο του έργου με στόχο να προετοιμάσουν τη δημιουργία των Παραδοτέων του έργου.

Τέλος, ανανεώθηκε το ραντεβού των εταίρων για το Σόφια της Βουλγαρίας στις 17 – 18 Μαρτίου 2020. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.