Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Κιλκίς για το 2020

Υπογράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης 
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Η νέα δεκαετία ξεκινά μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών για την ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα για την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2020 αποτελεί χρονιά ορόσημο, για την οριστική ανάκαμψή τους. Πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική μείωσης των φόρων και της αύξησης του εισοδήματος των πολιτών, με ταυτόχρονη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και των επενδύσεων που οδηγούν σε αύξηση των θέσεων εργασίας.

Βεβαίως τα εμπόδια εξακολουθούν να είναι πολλά, εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος που δυστυχώς γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο. Παρατηρείται επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ στην ευρύτερη γειτονιά μας (Βαλκάνια - Νοτιανατολική Μεσόγειος) τα προβλήματα είναι πολλά και περίπλοκα. Το 2020 θα πρέπει να είναι η χρονιά ενότητας και εθνικής ομοψυχίας, απέναντι σε κάθε τι που αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας και την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας.

Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την αγορά αποτελεί η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και η αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτέλεσε ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα για την αναζωογόνηση της αγοράς, ενώ ευνοϊκό αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα θα έχει και ο αναπτυξιακός νόμος, που βελτιώνει αισθητά το επενδυτικό περιβάλλον. Αναμένουμε το αμέσως προσεχές διάστημα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, που και αυτές θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας συνεχίζει υπεύθυνα και εποικοδομητικά υποστηρίζοντας αυτές με παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο σε όλα τα επίπεδα.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ευχόμαστε εγκάρδια υγεία, ειρήνη, ευημερία και μια εξαιρετικά Καλή Χρονιά, σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.