Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΚΔΑΠ Kinesis: Αγαπάμε το περιβάλλον μας, ανακυκλώνουμε

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Μία εβδομάδα γεμάτη δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον μας, πέρασε για τις δύο δομές του ΚΔΑΠ Kinesis, Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors. Ανοίξαμε την εβδομάδα μας μιλώντας για τα μέρη και τα στάδια ανάπτυξης ενός φυτού που τα αναπαραστήσαμε στον τοίχο μας με ένα ομαδικό κολάζ. Ακόμη, την ώρα τον αγγλικών μάθαμε πως ονομάζονται κάποια από τα αγαπημένα μας λουλούδια στα αγγλικά και κατασκευάσαμε το δικό μας παιχνίδι μνήμης με αυτά.

Συνεχίσαμε με μαθήματα ζωγραφικής στα οποία δημιουργήσαμε πρωτότυπα καδράκια με παπαρούνες, θέλοντας να αποτυπώσουμε την ομορφιά τις φύσης που υπάρχει τριγύρω μας. Χρησιμοποιώντας χρώματα και την διάθεσή μας, ζωγραφίσαμε τον ουρανό και το χορταράκι και με λίγο βαμβάκι δημιουργήσαμε όμορφες παπαρούνες σε διάφορα μεγέθη. 

Προχωρήσαμε εμπνεόμενοι από το γνωστό πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ «Ηλιοτρόπια», το λουλούδι του ηλίου, το οποίο ακολουθεί την πορεία του, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αφού λοιπόν παρατηρήσαμε τον πίνακα, τον αποτυπώσαμε ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ο μικρός μας κήπος λοιπόν είναι πλέον έτοιμος να στολίσει το δωμάτιο μας.

«Το περιβάλλον μας όμως δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας" Γι' αυτό πρέπει να το αγαπάμε και να το προστατεύουμε! Έτσι αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε και με την Ανακύκλωση. 

Αφού παρακολουθήσαμε σχετικά εκπαιδευτικά βίντεο και διαβάσαμε ποικίλα παραμύθια, κατασκευάσαμε την ώρα των εικαστικών ένα μπλε κάδο καθώς και ένα κάδο εναπόθεσης μπαταριών. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώσαμε τη γωνία ανακύκλωσης την οποία είχαμε ξεκινήσει σε προηγούμενο μάθημα με τη κατασκευή κάδου ρίψης πλαστικών καπακιών.

Επιπλέον, ασχοληθήκαμε και με διάφορα άχρηστα υλικά τα οποία μετατρέψαμε σε μοναδικά έργα τέχνης. Ανακυκλώσαμε παλιές μας φωτοτυπίες, φτιάξαμε χαρτοπολτό και του δώσαμε όμορφα σχήματα και χρώματα. Πήραμε παλιά cd και τα μετατρέψαμε σε ευφάνταστα ρολόγια, ενώ χρησιμοποιήσαμε λάμπες και αυγοθήκες για να φτιάξουμε τη δική μας κυψέλη. 

Γνωρίσαμε το Γάλλο καλλιτέχνη Didier Triglia, που βασικό χαρακτηριστικό της τέχνης του είναι η επαναχρησιμοποίηση κουτιών από αναψυκτικά. Ακολουθώντας το παράδειγμα του, αλλά χρησιμοποιώντας πλαστικά ποτήρια - ένα επίσης ανακυκλώσιμο υλικό - για τα έργα μας και πολλά χρώματα, δημιουργήσαμε πρωτότυπες προσωπογραφίες ενώ τα παιδιά διασκέδασαν πολύ αυτοσχεδιάζοντας.

Με αυτοσχεδιασμό δούλεψαν τα παιδιά αυτή την εβδομάδα και στο μάθημα ρομποτικής. Με διαφορετικές ιδέες και έντονη φαντασία κατάφεραν να φτιάξουν εντυπωσιακές αυτοσχέδιες ρομποτικές πόρτες. Ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό και τις εντολές που δώσαμε, ο αισθητήρας φωτός της κατασκευής μας, όταν αντιλαμβανόταν κίνηση, έκανε την πόρτα μας να ανοίγει και να κλείνει. Έτσι, για άλλη μια φορά, η ομάδα ρομποτικής μας πέτυχε το στόχο της, μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Τα μαθήματα μαγειρικής αυτή την εβδομάδα ήταν γλυκά και έσταζαν μέλι, όπως τα παιδάκια μας. Πρώτα, οι μικροί μας μάγειρες έφτιαξαν μικρά γλυκά καλτσόνε χρησιμοποιώντας λίγο ζυμαράκι, μερέντα και τριμμένο μπισκότο. Συνεχίσαμε με παραδοσιακούς λουκουμάδες τις γιαγιάς, φτιαγμένους με μόνο τρία υλικά, πάντα προσφορά των Ελληνικών Μάρκετ. 

Τους βάλαμε στο φούρνο, καθώς προσέχουμε τη διατροφή μας και μόλις ήταν έτοιμοι τους περιχύσαμε με άφθονο μέλι και κανέλα. Κλείσαμε την εβδομάδα μας με λαχταριστά ντόνατς, ένα γλυκό ευρέως διαδεδομένο ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Αφού λοιπόν πλάσαμε τη ζύμη μας και ψήσαμε τα ντόνατς μας, τα στολίσαμε με ένα νόστιμο γλάσο σοκολάτας και λίγη πολύχρωμη τρούφα.

Τέλος από την εβδομάδα μας δεν έλειπαν οι αθλητικές μας δραστηριότητες, με το Outdoor Kids Fitness να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των παιδιών. Η νέα αυτή αθλητική μας δραστηριότητα, με γυμναστές το Φίλιππο Μισαηλίδη και την Παναγιώτα Τανάνη, πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 18:00-19:00, και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γυμναστούν σε εξωτερικό χώρο να διασκεδάσουν και να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.