Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ηρωική αποχώρηση του Δημήτρη Παρίδη από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑΤΡ.Ι.Ε.

Του Κώστα Χαραλαμπίδη
Με αφορμή τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. – ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. η τοπική κοινωνία του νομού Κιλκίς είχε τη τιμή και την περηφάνια να συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Κιλκίς κ. Δημήτρης Παρίδης ως υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Δημήτρης Παρίδης, ψυχή του ΛΑΟΣ για το Κιλκίς που κράτησε ζωντανό το κόμμα τα τελευταία 7 χρόνια με δύο συμμετοχές στις εθνικές εκλογές, επιλέχτηκε  από τον πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη να ενταχθεί επισήμως στο Ευρωψηφοδέλτιο και με δύο παρουσιάσεις στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Δυστυχώς προέκυψε θέμα ποσόστωσης για τα ευρωψηφοδέλτια με 40% συμμετοχή γυναικών. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την ηγεσία του ΛΑΟΣ να θέσει θέμα αντικατάστασης ενός από το ΛΑΟΣ και ενός από το συνεργαζόμενο κόμμα ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. του κ. Ελευθέριου Συναδινού από δύο γυναίκες. Μετά από προσωπική συζήτηση που είχε ο κ. Παρίδης με τον Γ. Διευθυντή του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Κρικόπουλο στις 25/4/2019 τέθηκε θέμα αποχώρησης ενός εκ των υποψηφίων . 

Ο κ. Παρίδης χωρίς δεύτερη σκέψη και με υψηλό το αίσθημα περηφάνιας που τον διακατέχει, καθώς και το ήθος και  την ανιδιοτελή του στάση όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική, έκλεισε το θέμα αυτοστιγμής θυσιάζοντας το πολιτικό αλλά και προσωπικό του κύρος. Όπως μας είπε, θα έκανε το ίδιο ακόμα και αν δεν υπήρχε θέμα ποσόστωσης προς όφελος του κόμματος.

Υπάρχει όμως παρόλα αυτά ζήτημα αποπροσανατολισμού της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Παρίδη και το τι μέλει γενέσθαι για όσον αφορά τις Εθνικές εκλογές. Θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό ερώτημα που έκανα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου παρόντος του κ. Παρίδη και άλλων στελεχών του ΛΑΟΣ, για όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής του να εντάξει τον κ. Παρίδη στο Ευρωψηφοδέλτιο. 

Η απάντηση του πρόεδρου ήταν ιδιαίτερα τιμητική προς τον κ. Παρίδη. Τον χαρακτήρισε ως έναν σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο που έχει ανάγκη το κόμμα από τέτοια στελέχη σαν αυτόν, ώστε να εκπροσωπούν επάξια τη χώρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο ηρωισμός του κ. Παρίδη ομολογώ ότι μας εξέπληξε με την αποχώρηση του μιας και θεωρούταν μοναδικός υποψήφιος ευρωβουλευτής όλων των κομμάτων στον Ν.Κιλκίς, μια ιδιαίτερη ευαίσθητη ακριτική περιοχή, όπου θα μας ήταν πολύ χρήσιμος για το μέλλον του τόπου της Μακεδονίας και όλης της χώρας, γνωρίζοντας προσωπικά τις μάχες που δίνει ο κ Δ. Παρίδης για το Μακεδονικό.

Παρά  ταύτα θεωρώ όπως και πολλοί συνδημότες μας ότι πέρα του ήθους και της περηφάνιας του, τον διακατέχει το υψηλό πατριωτικό φρόνημα και χρίζει ιδιαίτερης προσοχής από τον ΛΑΟΣ, για ένα αξιοπρεπές πολιτικό μέλλον προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.