Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Μια μέρα στην Πινακοθήκη της Τέχνης, στο Μεταλλικό.

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ ΚιλκίςΈνα μεγάλο και από καρδιάς ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράστηκαν μαζί μας την γιορτή της μοναδικής Πινακοθήκης του Νομού την Κυριακή 12 Μαΐου, στην Πινακοθήκη της Τέχνης, στο Μεταλλικό.

Γεμίσατε την Πινακοθήκη από ζωή, θετική ενέργεια, χαμόγελα και καλή διάθεση, συζήτηση, παιχνίδια και χορό, παιδικές φωνούλες, όμορφες κουβέντες.

Και είσασταν τόσοι πολλοί κάποια στιγμή που αν δεν προλάβαμε να σας κεράσουμε είναι γιατί δεν σας προλαβαίναμε!

Όλοι όσοι ήταν εκεί για εσάς ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε αντοχή και δοτικότητα. Για ποιον να πρωτοπούμε;

Για τις πέρα από τον προγραμματισμό ξεναγήσεις της υπεύθυνης Πινακοθήκης της Τέχνης Μαίρης Σαραντοπούλου, για τα εικαστικά εργαστήρια του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου που δεν προλάβαινε ούτε διάλειμμα να κάνει από τις ουρές των παιδιών που περίμεναν να μυηθούν στην τέχνη του κολάζ, για την μαστόρισσα Δέσποινα Κοσμίδου που με υπομονή και μεράκι δημιούργησαν καρφιτσούλες ανθρωπάκια εμπνευσμένα από τον Γαϊτη και δεν χάλασε σε κανέναν χατίρι, με την ευρηματικότητα της Κικής Βέλκου και την υπέροχη σχέση της με τα παιδιά, για την καλαίσθητη και εξαιρετική γνωριμία με το μπατίκ που προσέφερε η Ελευθερία Τζόρα-Αυγητίδου δημιουργώντας – γεννώντας ένα έργο σε μετάξι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μυουμένων, για την απίστευτα δυναμική, αλέγκρα και χαρούμενη παρουσίαση του νεοσύστατου τμήματος λάτιν της τέχνης υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Δρόσου.

Η παρουσία του κόσμου, οι ουρές των αυτοκινήτων, τα γέλια, οι κουβέντες κατέδειξαν την αγάπη της πόλης για την τέχνη και τον πολιτισμό και ότι όταν είμαστε ομάδα μπορούμε να δημιουργούμε όμορφα πράγματα.

Θερμές ευχαριστίες στη Ζήνα Φουντουκίδου και την Ελευθερία Τζόρα-Αυγητίδου

για την προσφορά έργων τέχνης στους επισκέπτες. Για το έργο της Ζήνας η τύχη χαμογέλασε στην Φεβρωνία Τεβρεντζίδου ενώ για το μεταξωτό μαξιλάρι ζωγραφισμένο στο χέρι η τύχη χαμογέλασε στην Πασχαλίνα Αντωνίου που μας επισκέφτηκε από την Αξιούπολη.

Όσα νόστιμα δοκιμάσατε και ευχαριστηθήκατε ήταν πρόθυμες χορηγίες των φίλων της Τέχνης που άμεσα ανταποκρίθηκαν. Τα κρατσανιστά και χωρίς γλουτένη κριτσινάκια από την εταιρία U&S Unismack, οι υπέροχες κρέμες φουντουκιού από την εταιρία Rito’s Food, οι εύγεστοι χυμοί ροδιού από το Κτήμα Χειμωνίδη και τα νοστιμότατα κουλουράκια από την αρτοποιεία Τσαχουρίδη.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Kleemann για την περιποίηση του κήπου της Πινακοθήκης και τον φίλο Αλέκο Παυλίδη από το κατάστημα "Ποδηλάτης” για την παραχώρηση της χρήσης των τεντών του και το Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση χρήσης καρεκλών.

Πως να μην αναφέρουμε τη Χρύσα, την Νικολέτα, την Μαρία, τις εθελόντριες- φίλες της Τέχνης από το τμήμα του ΤΕΙ Κιλκίς, που όλη την ημέρα ήταν κοντά μας και βοηθούσαν όπου χρειάσθηκε, τον Παναγιώτη και τη Μαρία από το βιβλιοπωλείο Σύμμετρο που μας εκτυπώνουν τις αφίσες, τη Μάρθα Αραβίδου που ήταν παρούσα στην καθαριότητα της Πινακοθήκης αλλά και τη μέρα της γιορτής να εξυπηρετεί όπου χρειάζεται, την Ηρωδή Γκρέκα που σε ότι της ζητηθεί είναι παρούσα, τον Βασίλη Ιωαννίδη που έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή για να βοηθήσει όπου χρειαζόταν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μέσα από την καρδιά μας.

Σύντομα θα τα ξαναπούμε εκεί.... στον υπέροχο χώρο της Πινακοθήκης μας!

Με μια συναυλία που θα σας ξετρελάνει....

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.