Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Ρομποτικές μέλισσες δώρισε στο 4ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς ο Δημήτρης Κυριακίδης

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Η ρομποτική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης θέλησε να ενισχύσει την προσπάθεια εισδοχής των παιδιών προσχολικής ηλικίας στις νέες τεχνολογίες με μια συμβολική κίνηση. 

Δώρισε στο 4ο νηπιαγωγείο Κιλκίς έξυπνες μέλισσες (bees- bot) ώστε τα νήπια, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, να εκπαιδευθούν σε βασικές αρχές της ρομποτικής με έναν ελκυστικό και συγχρόνως διασκεδαστικό τρόπο. 

Ο Δημήτρης Κυριακίδης επισκέφθηκε το 4ο νηπιαγωγείο Κιλκίς και μοιράστηκε μαζί με τα νήπια τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους στον προγραμματισμό των κινήσεων της έξυπνης μέλισσας, βάσει οδηγιών, σε επιφάνειες χαρτιού με πολύχρωμα μοτίβα λουλουδιών και γεωμετρικών σχημάτων για να προσεγγίσουν δημιουργικά γνωστικά αντικείμενα του σχολείου, όπως οι αριθμοί και τα σχήματα.

Η ‘’έξυπνη μέλισσα’’ είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου, ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται από παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές των πρώτων τάξεων της δημοτικής εκπαίδευσης. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου