Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Γεωργαντάς: Πλήρης αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα της οφειλόμενης ανταπόκρισης τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο οποίος αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας μας. Επιλέγουν να αναλώνονται σε ύβρεις και απαξιωτικές κρίσεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και αποφεύγουν συστηματικά να δώσουν απαντήσεις στις Ερωτήσεις των Βουλευτών.

Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής είναι η στάση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις που κατέθεσα για ζητήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς. 

Η πρώτη Ερώτηση, για το θέμα της καταγγελίας εργαζόμενης κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου για βιαιοπραγία σε βάρος της, κατατέθηκε την 29-10-2018 και ήδη ο Υπουργός ζήτησε δύο φορές αναβολή της συζήτησης. Η δεύτερη Ερώτηση που κατατέθηκε την 12-3-2019 ήταν σχετική με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ο Υπουργός ζήτησε επίσης δύο φορές αναβολή .

Θα ήμουν επιεικής απέναντι στους Υπουργούς Υγείας αν πράγματι ο φόρτος εργασίας τον οποίο επικαλούνται και οι δύο ανταποκρινόταν στο έργο που παράγουν στο Υπουργείο τους. 

Δυστυχώς είμαι πλέον πεπεισμένος, ότι η απουσία τους οφείλεται στην έλλειψη ουσιαστικών απαντήσεων στα ερωτήματα που τέθηκαν αλλά και στη γενικότερη αδιαφορία τους για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα επανέλθω στην άσκηση του κοινοβουλευτικού δικαιώματος ελέγχου και θα αναμένω τις απαντήσεις οι οποίες οφείλονται στους πολίτες του Κιλκίς. Αν είναι τόσο περήφανοι για το έργο τους ας έρθουν στην Ολομέλεια για να το υπερασπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου