Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Γιάννης Φαχουρίδης και Τάσος Βασιλακάκης δηλώνουν σχετικά με την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην ΠΕ Κιλκίς

Κοινή Ανακοίνωση Υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς, Γιάννη Φαχουρίδη και Υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας, Τάσου Βασιλακάκη
Τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα στα δύο νοσοκομεία της ΠΕ Κιλκίς, και συνολικά στον τομέα της υγείας, με αποκορύφωμα την αναστολή λειτουργίας των Χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, επιβεβαιώνουν την βάρβαρη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε όλοι μας, συνολικά ο λαός του Κιλκίς και της χώρας.

Στη σημερινή εποχή, με βάση το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, των ικανοτήτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τον πλούτο που παράγεται, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην είναι η υγεία και η πρόνοια δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, χωρίς να βάζει το χέρι του στην τσέπη ούτε για ένα ευρώ για την πρόληψη, την περίθαλψη, το φάρμακο, την αποκατάσταση, τη θεραπεία.

Οι ευθύνες τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.ά. όσο και της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, γιατί υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ στον τομέα της υγείας, εμπορευματοποιώντας την όλο και περισσότερο από τη μία και μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση προς τα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία από την άλλη.

Γι’ αυτό και τα Νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα έως και 50% στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, γι’ αυτό και τα κτίρια είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένα και γίνονται ακόμα και επικίνδυνα, γι’ αυτό και ο λαός βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα στοιχειώδη.

Αυτή την πραγματικότητα, οι διοικήσεις στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απλώς την παρακολουθούν περιγράφοντάς την και την «αντιμετωπίζουν» με ευχολόγια. Δεν αναδεικνύουν τις αιτίες του προβλήματος, δεν μπαίνουν μπροστά για την λύση του και ανέχονται μία κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, σταθερά, εντός και εκτός της Βουλής, εντός και εκτός των Δημοτικών Συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσα από τους φορείς και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, αναδεικνύουν τα τεράστια ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις αιτίες και τους υπεύθυνους, και προτείνουν λύσεις για το σήμερα.

Το ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο της πάλης και των προτάσεών του τις Λαϊκές Ανάγκες, ενώ όλοι οι άλλοι τόσο στην Τοπική Διοίκηση όσο και στην κεντρική πολική σκηνή, ιεραρχούν τις ανάγκες της οικονομίας, την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, δηλαδή τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο της υγείας.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, ο μόνος που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ο ίδιος ο λαός του Κιλκίς και της Παιονίας, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, ψηφίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους και στην Περιφέρεια, τη μόνη δύναμη που αντιστέκεται, οργανώνει, παλεύει και δίνει ελπίδα τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης και τους φτωχούς αγρότες του χωριού, τους συνταξιούχους και τη νεολαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.