Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Με τη βράβευση μιας υπερπολύτεκνης μητέρας 16 παιδιών και γιαγιάς 16 εγγονών και ενός δισέγγονου, τις ευχές του Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στους Δημάρχους να συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολίτες και τη νέα χρονιά, που είπε ότι θα είναι δυσκολότερη, αλλά και την έκκληση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας για μαζική συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, έκοψε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Το πρόσωπο της ημέρας ήταν η κ. Κατερίνα Ορφανίδου, μια υπερπολύτεκνη μητέρα από το Στίβο Θεσσαλονίκης, στην οποία ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, απένειμε τιμητική διάκριση, συνοδευόμενη από το ποσό των 5.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας και προβάλλοντας, όπως είπε, την αυτοθυσιαστική προσφορά της για τη δημιουργία, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγο της, μιας υπερπολύτεκνης οικογένειας, που αποτελεί φωτεινή εξαίρεση, αλλά και ελπιδοφόρο παράδειγμα στη σημερινή, μαστιζόμενη από την υπογεννητικότητα και απειλούμενη από τον πληθυσμιακό μαρασμό, ελληνική κοινωνία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, ο οποίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Τυχεροί αναδείχθηκαν τόσο ο Δήμος Παιονίας, ο οποίος κέρδισε και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, όσο και η πολύτεκνη μητέρα κ. Ορφανίδου στην οποία το Δ.Σ της ΠΕΔ –ΚΜ δώρισε μια εικόνα. Η τελευταία κληθείσα να απαντήσει για το πώς μεγάλωσε την οικογένεια της, δήλωσε πως πέρασε δύσκολες στιγμές για να μεγαλώσει τα παιδιά της, ωστόσο προέτρεψε όλα τα ζευγάρια να αγνοήσουν την οικονομική κρίση και να κάνουν παιδιά, τα οποία, όπως είπε, είναι αυτά που φέρνουν την ευτυχία.

Μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης, με αφορμή τη βράβευση της κ. Ορφανίδου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Κυρίζογλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό πρόβλημα, υποστηρίζοντας πως αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που απειλεί τη χώρα. «Η Ελλάδα γερνάει με ραγδαίους ρυθμούς. Μέσα σε μια επταετία ο πληθυσμός της μειώθηκε κατά 360.000, μέσα στην επόμενη 12ετία θα μειωθεί κατά 770.000 και αν οι γεννήσεις κυμανθούν στα σημερινά άκρως χαμηλά επίπεδα, σε 35 χρόνια θα έχει μείνει ακριβώς ο μισός» τόνισε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, επικαλούμενος στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Πρόσθεσε ακόμη πως χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Σερβία έχουν υφυπουργό Οικονομικής και Δημογραφικής Πολιτικής και υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για δημογραφική και οικογενειακή πολιτική αντίστοιχα. «Εμείς δεν έχουμε καμία δομή παρακολούθησης των εξελίξεων, καμία δημογραφική παιδεία» σχολίασε ο κ. Κυρίζογλου.

Μητροπολίτης Βαρνάβας: «Να αποκτήσουμε ταπείνωση»
Μιλώντας στη εκδήλωση της ΠΕΔ-ΚΜ ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εκτίμησε ότι το 2019 είναι μια νέα χρονιά, που θα είναι πολύ δυσκολότερη από τα χρόνια που πέρασαν και πως μόνο αν στηριχθούμε στη φιλοπατρία και αν είμαστε ενωμένοι, τότε θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Πρέπει να καλλιεργηθούμε στην ταπείνωση, στην ενότητα, στην αγάπη και στη φιλοπατρία και τότε στα αλήθεια θα δούμε καλύτερες μέρες» είπε χαρακτηριστικά .

Τόνισε ακόμη πως οι χριστιανοί έχουν ευθύνη απέναντι στην ιστορία και πρέπει να εργαστούν για την επικράτηση της αλήθειας. Ωστόσο, επειδή τα πράγματα δεν αλλάζουν στα αλήθεια, είπε ο Μητροπολίτης, θα πρέπει να την αναζητήσει ο καθένας ξεχωριστά. «Η εκκλησία χρόνια τώρα αγιάζει αυτόν τον τόπο, ιεροποιώντας την ιστορία. Τα πράγματα όμως δεν αλλάζουν γιατί ο καθένας από εμάς που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, το κάνεi δυστυχώς με διακηρύξεις και όχι με πράξεις» σημείωσε ο κ. Βαρνάβας.

«Οι Άγιοι» είπε, «έλεγαν αλλάζω πρώτα εγώ και μετά αλλάζω τον κόσμο. Εμείς, σήμερα θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος και μετά να αλλάξουμε εμείς. Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ κρίσιμα για την ιστορία. Ο Άγιος Αντώνιος ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη αρετή, απάντησε: η ταπείνωση. Φαίνεται έβλεπε όλους εμάς που μας λείπει η ταπείνωση. Πάνω σε αυτά όμως χτίζεται η αρετή και πάνω σε αυτήν χτίζεται το πνευματικό οικοδόμημα. Και επειδή λείπει σήμερα η αρετή βλέπουμε να καταρρέουν τα πάντα».

Α. Τζιτζικώστας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δημάρχους»
Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχαρίστησε τους 38 δημάρχους της ΠΕΔ ΚΜ, για την άψογη όπως είπε συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια, χάρη στην οποία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατάφερε να είναι πρώτη στη χώρα σε παραγωγή έργου. «Αυτή τη συνεργασία θα προσπαθήσουμε να τη συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.