Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Θεσσαλονίκη: Οι Πρατσινάκη 5 στο Καφέ του Μύλου

Πέντε αδέρφια ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν με τη δική τους, ξεχωριστή αισθητική, βασισμένοι στο μουσικό τους δέσιμο που κρατά από την κοινή παιδική τους ηλικία και συνεχίζεται ακμαίο μέχρι και σήμερα. Οι… Πρατσινάκη 5 είναι κατά σειρά γέννησης οι: Παύλος, Γιάννης, Κώστας, Δημήτρης και Βασίλης.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιέχει κομμάτια από ένα μεγάλο φάσμα του ελληνικού τραγουδιού και αναδεικνύει την προσωπικότητα του καθενός.

Ειδική θέση στην εμφάνιση τους το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Καφέ του Μύλου, διατηρούν τα συλλογικά πολυφωνικά τραγούδια, τα οποία προσδίδουν στη σύμπραξή τους μια συλλογική πινελιά σπάνιας καλλιτεχνικής αξίας.

Παίζουν οι μουσικοί
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ, πιάνο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗΣ, κιθάρες,

Παύλος Παφρανίδης. μπουζούκι

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Παύλος, Γιάννης, Κώστας, Δημήτρης, Βασίλης

Στον τόπο που κατοικούμε όλοι μας την Θεσσαλονίκη και ζώντας την καθημερινότητα της κάποιοι άνθρωποι δημιουργούν από εσωτερική τους κατ’αρχήν ανάγκη και την κάνουν να δείχνει ένα ξεχωριστό της πρόσωπο και να γίνεται και κάποιες φορές μοναδική….
Στο χώρο της μουσικής το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πέντε!!! αδέρφια με μεμονωμένη καλλιτεχνική παρουσία ο καθένας τους ενώνουν τις φωνές τους και έχει δείξει ότι για πολύ κόσμο αποτελεί σημαντικό γεγονός.

Το πρόγραμμα έχει δομηθεί έτσι ώστε να πατάει στο μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής μουσικής, από την παράδοση μας μέχρι την σημερινή δημιουργία.
Ο καθένας μόνος του, αλλά και δύο ή τρεις μαζί και κυρίως και οι πέντε προσεγγίζουν με μοναδικό τρόπο τραγούδια ριζίτικα δημοτικά, λαικά μεγάλων ελλήνων δημιουργών αλλά και δικά τους στοχεύοντας να κάνουν τον κόσμο να αισθανθεί συμμέτοχος στην μουσική παράσταση και να εκφρασθεί αυθόρμητα.

Οι Πρατσινάκη 5 έχουν συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Δράμας, Καστοριάς, Βόνιτσας, Κοζάνης, Χαλκιδικής, Κομοτηνής και φυσικά στην Κρήτη με μεγάλη επιτυχία. Να αναφέρουμε δε, ότι ο καθένας έχει και μία άλλη δραστηριότητα και ιδιότητα. Ο Παύλος είναι ενεργός Νομικός, ο Γιάννης καθηγητής Θεολογίας στη Μ. Εκπαίδευση και ο Κώστας Πολιτικός Μηχανικός, ο Δημήτρης Πτυχιούχος (Δασολόγος και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στην Μ. Εκπαίδευση) και ο Βασίλης γραφίστας και εκδότης του περιοδικού "Απεικόνιση". 

Όλα τα αδέρφια γεννήθηκαν στην Μακεδονία, είναι δίδυμοι (Γιάννης-Κώστας και Δημήτρης-Βασίλης) με εξαίρεση τον Παύλο. Από Κρητικό Λασιθιώτη πατέρα και Βελβενδινή Μακεδόνισσα μητέρα και ζουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Όπως συνηθίζουν να λένε «η μουσική και το τραγούδι ήτανε ταυτισμένα μαζί τους» και ξεκίνησαν παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας από πολύ μικροί, αρχικά στις παρέες και αργότερα και δημόσια. 

Στην αρχή τραγουδούσαν ως «τρίφωνο» οι τρεις μεγαλύτεροι και αργότερα ακολούθησαν και οι δύο μικρότεροι. Η μουσική ιστορία της πόλης που αγαπάνε ιδιαίτερα , της Θεσσαλονίκης, τους έχει καταγράψει με μεμονωμένες παρουσίες ή ανά δυάδες, σε χώρους όπως: Μπουάτ Ιθάκη, Ηλιοτρόπιο, Κατμαντού, Μουσικό εργαστήρι Ευόσμου, Λιόγερμα, Μυστικό, Καφεθέατρο Αντιγονιδών 1, Τρακ, Παρασκήνιο, Τήνελλα, Μύλος, Υδρόγειος, Αίγλη, Βάρδια, Μαύρη Τρύπα, Ξέφωτο ενώ ο Κώστας έχει κυκλοφορήσει και τέσσερις δισκογραφικές δουλειές με συμμετοχές του Βασίλη και του Δημήτρη. Έχει κυκλοφορήσει και η δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο "Μουσική Συνύπαρξη" από την FM Records και τη Βάρδια live από ζωντανή ηχογράφηση στη “Βάρδια”.

INFO Καφέ του Μύλου

Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία

Ώρα έναρξης: 23:00

Τηλ κρατήσεων: 6949950530, 2310.522822 

Είσοδος με ποτό: 12€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.