Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς γιορτάζει τα 25 χρόνια του

25 χρόνια ζωής με πολύπλευρο και σημαντικό έργο στους τομείς του πολιτισμού, της παράδοσης και της λαογραφίας, συμπληρώνει φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Ήταν 19 Μαρτίου του 1993, όταν ξεκίνησε τα πρώτα του μικρά, αλλά θαρραλέα βήματα. Από τότε και χρόνο με το χρόνο, στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική προσφορά των μελών του, μέσα από τη δραστηριότητα και λειτουργία του έχει κατορθώσει να θεμελιώσει μια στέρεη σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με το κοινό του Κιλκίς και να καταστεί στη συνείδησή του ως πολιτιστικό σύμβολο του τόπου.

Από τα χορευτικά του Τμήματα (παιδιών, εφήβων και ενηλίκων) έχουν περάσει χιλιάδες χορευτές από όλο το ν. Κιλκίς. Με το φιλανθρωπικό έργο του έχει στηρίξει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ με τη συμμετοχή και τις διακρίσεις του σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας, έχει συμβάλλει στην προβολή και εξωστρέφεια του νομού μας. 

Έχει διοργανώσει ιστορικές ομιλίες-διαλέξεις με τη συνεργασία επιστημόνων και προσωπικοτήτων των τεχνών και των γραμμάτων, καθώς επίσης και κορυφαίες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που ξεχώρισαν για την υψηλή ποιότητα και αξία τους.

Κορυφαία στιγμή στην πορεία του, υπήρξε το 2006 η βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών, με το βραβείο «εις μνήμην Κωνσταντίνου Γ. Σκούρα», για την εικοσαετή πλούσια πολιτιστική δραστηριότητά του και την καταξίωσή του στην τοπική κοινωνία.

Φέτος, στις 19 Μαρτίου συμπληρώνει 25 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς. Στο πλαίσιο λοιπόν της χρονιάς ορόσημο που διανύουμε, το Δ.Σ. με σκοπό να κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό τον εορτασμό, αποφάσισε τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, ξεκινώντας από το μήνα γενεθλίων του.

Έτσι, το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το μήνα Μάρτιο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 7.30μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων του Συλλόγου, παλιοί και νέοι χορευτές θα ξανανταμώσουν για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια του Λ.Ε.Κ., να συζητήσουν για το χθες, το σήμερα, αλλά και το αύριο του Λυκειακού θεσμού, να πιαστούν χέρι χέρι όλοι μαζί και να περάσουν ένα όμορφο βράδυ με ζωντανή μουσική και γλυκές θύμησες.

-Το Σάββατο 17 Μαρτίου, το πρωί, μικροί χορευτές από το Παιδικό Τμήμα θα επισκεφθούν σπίτια της πόλης και θα αναβιώσουν το πανάρχαιο έθιμο της Χελιδόνας, τραγουδώντας τα χελιδονίσματα, τα μελωδικά ανοιξιάτικα κάλαντα για τον ερχομό της άνοιξης. Παράλληλα, παιδιά του Λ.Ε.Κ. θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου θα μοιράζουν μπαλόνια.

-Την Κυριακή 18 Μαρτίου, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας και παραδοσιακών φορεσιών του Λ.Ε.Κ. στον χώρο του. Μέσα από το ιστορικό αρχειακό φωτογραφικό υλικό που θα εκτεθεί, οι επισκέπτες θα πάρουν μια γεύση από την δράση και το πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ θα θαυμάσουν και μεγάλο μέρος των φορεσιών που διαθέτει η Ιματιοθήκη του, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

-Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στις 7μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση των 25 χρόνων με τίτλο «Της άνοιξης τα αηδόνια…» και με τη συμμετοχή τωνΛυκείων Ελληνίδων Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Δράμας. Στην κορυφαία αυτή μουσικοχορευτική αφηγηματική παράσταση θα παρουσιαστούν χοροί, τραγούδια και έθιμα της άνοιξης και του Πάσχα.

Νωρίτερα, όλα τα Λύκεια θα συμμετάσχουν σε πατινάδα στο κέντρο της πόλης.

-Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, το πρωί, μικρές Λαζαρίνες ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και κρατώντας καλάθια, στολισμένα με λογής-λογής ανοιξιάτικα λουλούδια, θα ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου στην αγορά του Κιλκίς και θα ανταλλάξουν ευχές με όλο τον κόσμο για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Όλες αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς και εκείνες που θα ακολουθήσουν, το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς τις αφιερώνει στο πιο πολύτιμο κομμάτι του, στα μέλη και στους φίλους που έχει αποκτήσει στα 25 χρόνια ζωής του, καθώς και στην τοπική κοινωνία και στον κόσμο, που στέκεται πάντα συμπαραστάτης και ένθερμος υποστηρικτής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.