Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Παιονίας από τον οθωμανικό ζυγό

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος απελευθέρωσης της Παιονίας από τον οθωμανικό ζυγό, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, τη Γουμένισσα. 

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία στα γραφικά δρομάκια της Γουμένισσας από τον σύλλογο «ΠΑΙΟΝΕΣ» Γουμένισσας.

Το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις από τον σύλλογο των Παιόνων με την ομιλία του συνταξιούχου δασκάλου και τ. σχολικού συμβούλου κ. Χρήστου Π. Ίντου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γουμένισσας με θέμα: «Η Γουμένισσα και η επαρχία της την περίοδο του Μεγάλου Πολέμου (Α΄ΠΠ 1914-1918)». 

Ακολούθησε παρουσίαση ντοκιμαντέρ για τη Γουμένισσα από τον καθηγητή κ. Ιωάννη Ζαγκότη με θέμα «Τα 100 χρόνια της Κρήνης». Για πρώτη φορά ήρθαν στο φως από την «ΚΙΒΩΤΟ», αδημοσίευτα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Μακεδονικού Μετώπου ενώ παράλληλα εκτέθηκαν αντικείμενα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου από την ιδιωτική συλλογή του κ. Γιάννη Καραγεωργίου.

Στις εκδηλώσεις παρεβρέθηκαν ο πανοσιολογιότατος πατέρας Αγαθάγγελος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, ο πρώην Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, ο δασάρχης, ο σύλλογος «Άγιος Τρύφων» και πλήθος κόσμου.

Η 23η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από φέτος ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για όλο το Δήμο Παιονίας σύμφωνα με το Π.Δ. υπ’ αριθμόν 156.

Στην επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης συνοδεία της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Κώστα Ίντο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μακεδονομάχων στην ομώνυμη πλατεία, ως ελάχιστος φόρος τιμής απέναντι στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας.

Κατόπιν παρέλασαν αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παιονίας και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Πλήθος κόσμου παρέστη και στην κορύφωση των εκδηλώσεων το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την συναυλία «Ιχνηλατώντας την παράδοση». Μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας σε συνεργασία με την παραδοσιακή χορωδία Ένωσης Κυρίων Δράμας και τα Χάλκινα της Γουμένισσας με τον κ. Τριαντάφυλλο Ασταρτζή.

Η Δημοτική Αρχή Παιονίας ευχαριστεί θερμά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Γουμένισσας για την άψογη συνεργασία.

Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον η συνέργεια του Δήμου, των φορέων και των εθελοντών της περιοχής θα αποδώσει τα ίδια θαυμαστά αποτελέσματα σε ανάλογες εκδηλώσεις και επετείους και ιδιαίτερα τον Οκτώβρη του 2019 όπου και τις εκδηλώσεις μνήμης θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.