Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μαθήματα υποκριτικής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου
ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Για αρχάριους και προχωρημένους ενήλικες από το τέλος Νοεμβρίου ξεκινούν στην Τέχνη μαθήματα για την ανάπτυξη βασικών γνώσεων υποκριτικής και αυτοσχεδιαστικής ικανότητας (ορθοφωνία, μέθοδος Στανισλάφκι, εκμάθηση ρυθμού, ύφους, ασκήσεις εμπιστοσύνης, ευρηματικότητα κ.α.).

Ελάτε να μυηθείτε στα πρώτα σας βήματα στο Θέατρο ή να εξελίξετε τις θεατρικές γνώσεις. Κυρίως όμως να γνωρίσετε μέσα από την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό σας και τα εκφραστικά σας μέσα, να ξεπεράσετε ανασφάλειες και να απολαύσετε τη μετάδοση στο κοινό συναισθημάτων.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο, θα έχουν διάρκεια 1,5 ώρα και εκπαιδευτής θα είναι ο επί σειρά ετών σκηνοθέτης της θεατρικής σκηνής της Τέχνης, Παύλος Δανελάτος.

Ο Παύλος Δανελάτος, γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε, είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός του θεάτρου και ζει στη Θεσσαλονίκη, παντρεμένος με τη συγγραφέα Ελένη Μερκενίδου.

Είναι ιδρυτής του Θεάτρου Λύκη Βυθού, από το 1993 έως το 2010 που σταμάτησε τη λειτουργία του και υπεύθυνος του Θεατρικού Τμήματος του Θεραπευτικού Προγράμματος «Ιθάκη».

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Θεάτρου Λύκη Βυθού εκδίδει από τον Δεκέμβριο του 1996 μέχρι το 2004 την θεατρική εφημερίδα Κουίντα που για χρόνια αποτελεί το μοναδικό αποκλειστικά θεατρικό έντυπο στην Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2004 ίδρυσε και διεύθυνε την Πρότυπη Σχολή Θεάτρου Villarte μέχρι τον Ιούνιο του 2006. 


Από τον Σεπτέμβριο του 2006 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής αρχικά του Θεατρικού Εργαστηρίου «Βασίλης Διαμαντόπουλος» και κατόπιν Υπεύθυνος Σπουδών στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» όπου και παρέμεινε (διδάσκοντας) μέχρι το 2008. 


Από τον Ιανουάριο του 2008 είναι ιδρυτικό μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ανδρέας Βουτσινάς και από το καλοκαίρι του 2010 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς, όπου διδάσκει και το μάθημα της υποκριτικής. 


Είναι επίσης μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Θεάτρου Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΕΣ).

Κλείνουμε την παρουσίαση του Παύλου Δανελάτου, με τη φράση που ο ίδιος επιθυμεί  "Θα ήθελα να μείνω στη μνήμη των μαθητών μου σαν καλός δάσκαλος".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.