Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Εξετάσεις απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη β΄περιόδου 2018 θα διεξαχθούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 9 το πρωί, στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, 1ος όροφος).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δικαιολογητικά από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 έως και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εξετάσεις

1. Αίτηση στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει την κατηγορία που επιθυμεί να εξεταστεί: «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1» ή «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» (χορηγείται από την Υπηρεσία μας)

2. Ηλεκτρονικό Παράβολο 26 € (e-παράβολο στον κωδ. 5113) ή το παλιό παράβολο από ΔΟΥ (στον ΚΑΕ 3741), για όσες ΔΟΥ εκδίδουν ακόμη τέτοια παράβολα

3. Αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια οδήγησης (σε περίπτωση υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, απαιτούνται αποδεικτικά έγγραφα που σχετίζονται με την υπηκοότητά τους και την μόνιμη διαμονή τους)

4. Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την Υπηρεσία μας), στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι: α) δεν έχει ανακληθεί προσωρινά ή αμετάκλητα προηγούμενη άδεια ραδιοερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου και β) ο τόπος μονίμου κατοικίας,

5. Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

6. Ανταποδοτικό τέλος υπέρ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 6 € (σχετικά στις παρατηρήσεις),

7. Αποδεικτικό απολυτηρίου τουλάχιστον δημοτικού σχολείου

8. Φάκελος από χαρτόνι με αυτιά χωρίς λάστιχο (προμήθεια από βιβλιοπωλείο ή από το κυλικείο της υπηρεσίας μας στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Διεύθυνσης).

Ιδιαιτερότητες

1. Σε περίπτωση ανηλίκου, υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του με την οποία παρέχεται η συναίνεσή του για την άσκηση των ραδιοερασιτεχνικών δραστηριοτήτων του ανηλίκου (ο ανήλικος πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών και απόφοιτος δημοτικού σχολείου).

2. Για την περίπτωση απαλλαγής από τη γραπτή εξέταση στο κεφάλαιο Α΄ «Τεχνικά Θέματα» απαιτείται τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών αλλοδαπής, κατεύθυνσης ηλεκτρονικής ή ηλεκτρολογίας ή τηλεπικοινωνιών (κατατίθεται στην υπηρεσία επικυρωμένο φωτοαντίγραφο μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).

3. Τα Α.Μ.Ε.Α. με ποσοστό 67% και άνω πληρώνουν το 50% του e-παραβόλου των 26 € (υπάρχει ειδική επιλογή στην εφαρμογή).

Παρατηρήσεις

1. Σε περίπτωση που η υποβολή των παραπάνω δικαιολογητικών γίνεται από άλλο πρόσωπο απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής στην υποβαλλόμενη αίτηση-εξουσιοδότηση και στην υπεύθυνη δήλωση από την Αστυνομία ή οποιαδήποτε δημόσια αρχή

2. Το ανταποδοτικό τέλος των 6 ευρώ κατατίθεται αποκλειστικά στην Τράπεζα Πειραιώς, στο λογαριασμό με αριθμό 6215-030024-719, με καταχωρημένο το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου ραδιοερασιτέχνη στο αποδεικτικό πληρωμής.

3. Η αίτηση είναι διαθέσιμη και στο site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=167&docid=519

4. Η ύλη των εξετάσεων και σχετικά θέματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=1160&id-&tid-1184

5. Την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια οδήγησης (σε περίπτωση αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα άδεια διαμονής).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 789 397.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.