Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Φαχουρίδης: "Μέτρα προστασίας για τους απολυμένους εργάτες να πάρει ο Δήμος Κιλκίς"

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κιλκίς 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη 1 Οκτώβρη ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Φαχουρίδης, έθεσε θέμα προ ημερήσιας διάταξης, για μέτρα προστασίας των ανέργων του Κιλκίς.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης σημείωσε πως ο λαός στενάζει κάτω από τα καθημερινά βάρη της υψηλής φορολογίας, των αυξημένων τιμών στα είδη καθημερινής ανάγκης, των μεγάλων λογαριασμών για ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο, πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για τα λαϊκά στρώματα με την παραπέρα αύξηση και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Σ’ αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν η απλήρωτη εργασία και κυρίως η ανεργία, η οποία πλήττει σοβαρά το νομό Κιλκίς. Ειδικά τους τελευταίους μήνες είναι πολλοί οι νέοι άνεργοι που προστίθενται στις λίστες, με τις συνεχιζόμενες απολύσεις από εργοστάσια του νομού, με την απόλυση πολλών που εργάζονταν σε εποχικές δουλειές, με την μη επαναπρόσληψη προσωπικού που εργάζεται με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας στο δημόσιο κ.ά.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η παρέμβαση που έκαναν στην Επιθεώρηση Εργασίας Κιλκίς εκλεγμένοι συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ και στην Ομοσπονδία Μετάλλου, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σχετικά με τις πολλές και μαζικές απολύσεις που έκανε η ΑΛΟΥΜΙΛ το προηγούμενο διάστημα, και συνεχίζει να κάνει και αυτή την περίοδο.

Νέοι άνεργοι προστίθενται στους παλιούς, ενώ άλλοι οδηγούνται από την ανεργία στην εργασία και πάλι στην ανεργία ανακυκλώνοντας αυτή την κατάσταση.

Την ίδια ώρα βέβαια η μία μετά την άλλη οι βιομηχανίες του νομού διαφημίζουν τα εκατομμύρια κέρδη τους, που αντιστοιχούν σε μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε εργάτη, ως αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης και της εργασίας που δεν πληρώνεται από την εργοδοσία. Παράλληλα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που προκύπτουν από αυτό το ξεζούμισμα του λαού και την επιστροφή στην «κανονικότητα».

Επιβεβαιώνεται πως η «μεταμνημονιακή περίοδος» θα είναι ίδια με την «μνημονιακή» και ακόμα χειρότερη για τα λαϊκά στρώματα, μιας και στους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους που ισχύουν στο ακέραιο θα προτεθούν και νέοι, ώστε να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει μέτρα προστασίας των απολυμένων εργατών και ανέργων του Κιλκίς, όπως:

Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ κατά 50%. Να μη γίνει καμία διακοπή νερού σε σπίτια ανέργων.

Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.

Να απαιτήσει ο Δήμος από την Κυβέρνηση και τον ΟΑΕΔ να καταβάλλεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, στο 80% του βασικού μισθού.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου για «Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων», την οποία όμως έχουν απορρίψει ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στις επιτροπές της Βουλής, ενώ δεν την φέρνουν ούτε καν προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

Αντίστοιχη, πάντως, στάση κράτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, μιας και για το θέμα δεν είπαν την παραμικρή κουβέντα ούτε η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφούσα παράταξη, ούτε όμως και η μείζον αντιπολίτευση και οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» σύμβουλοι. Γεγονός που δείχνει ότι παρά τα «αντιπολιτευτικά» και τα «μεγάλα λόγια» Κυβέρνηση – Τοπική Διοίκηση υλοποιούν την ίδια πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.