Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

"Γιατί να επιλέξω ένα ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης;"

Δελτίο τύπου Kinesis Gym Kilkis
Πήρατε την μεγάλη απόφαση να γραφτείτε σε γυμναστήριο; Τότε έχουμε κάποιες προτάσεις για εσάς, ώστε να περνά πιο ευχάριστα και αποτελεσματικά η ώρα σας.

Χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη επιλογή είναι η ένταξή σας σε ένα ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Ο κάθε αθλούμενος, βεβαίως, έχει διαφορετικούς στόχους και ιδιαιτερότητες, όμως τα «μεγάλα μυαλά» του fitness το έχουν προβλέψει και έχουν δημιουργήσει προγράμματα για κάθε στόχο προπόνησης και βεβαίως για όλους.

Τριών ειδών προγράμματα
Τα ομαδικά προγράμματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

1. Αερόβια: Στοχεύουν στην καύση λίπους και θερμίδων, στη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας και αντοχής, στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ασφαλώς στην μείωση του σωματικού βάρους.

Αερόβια προγράμματα: Zumba, Dance Aerobic, LesMills RPM.
2. Δυναμικά: Στόχος τους είναι η μυϊκή ενδυνάμωση και τόνωση, όπως επίσης η γράμμωση και η σύσφιξη του σώματος. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια αντιστάσεων, όπως, βαράκια, λάστιχα, μπάρες, μπάλες ή μόνο με το βάρος του σώματος. Αν ονειρεύεστε, λοιπόν, ένα σμιλευμένο σώμα είναι καιρός να ξεκινήσετε κάποιο δυναμικό πρόγραμμα.

Δυναμικά προγράμματα:LesMills Bodypump, TRX, Abs & Hips.
3. Ορθοσωμίας: Τα προγράμματα ορθοσωμίας δύνανται να βελτιώσουν τη δύναμη και την αντοχή των μυών και να διορθώσουν αισθητά τη στάση του σώματος.

Προγράμματα ορθοσωμίας: LessMills BODYBALANCE, Yoga & Pilates, Aerial Yoga, Ορθοσωμική.

Τολμήστε το συνδυασμό
Εκτός από τις τρεις βασικές κατηγορίες προγραμμάτων ομαδικής εκγύμνασης σε πολλά γυμναστήρια προσφέρονται και οι συνδυαστικές, οι οποίες «παντρεύουν» περισσότερους από έναν προπονητικούς στόχους. Για παράδειγμα, η κυκλική προπόνηση περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις, αλλά και δυναμικές. 

Στην περίπτωση αυτή αντλούνται οφέλη και από τις δυο κατηγορίες προγραμμάτων. Κάτι παρόμοιο επιτυγχάνεται και με το δυναμικό αερόμπικ, το οποίο δουλεύει με στόχο την αερόβια ικανότητα αλλά και την αντοχή και τη δύναμη των μυών.

Συνδυαστικών προγραμμάτων: LesMills tone, Functional Training, CrossFit, Start Fitness, H.I.I.T.

Γιατί να μπω σε τάξη
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ομαδικά προγράμματα σε τάξεις δεν είναι λίγα. Πρώτα απ’ όλα, είναι ιδανικά για κάποιον ο οποίος δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο, διότι διαρκούν από 45 έως και 60 λεπτά.

Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί και το ότι τα προγράμματα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους πτυχιούχους καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι γνωρίζουν άρτια την τεχνική των ασκήσεων και έχουν την ικανότητα να διορθώσουν την οποιαδήποτε επικίνδυνη και λανθασμένη εκτέλεση. 

Ακόμα, στήνουν το μάθημα με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο, αριθμό σετ, επαναλήψεων και χρόνο διαλειμμάτων. Οπωσδήποτε στο ασκησιολόγιο κάθε τάξης συμπεριλαμβάνονται η προθέρμανση, το κύριο μέρος, η αποθεραπεία και οι διατάσεις, που αποτελούν βασικά στοιχεία ενός ολοκληρωμένου και επαγγελματικά στημένου προγράμματος.

Στο σημείο αυτό, για άλλη μια φορά, θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο κάθε ένας, όταν αποφασίζει να εγγραφεί σε γυμναστήριο, θα πρέπει να ζητά και να μαθαίνει για τα προσόντα και την επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει αντιμέτωπος με ερασιτέχνες και ασφαλώς με τον κίνδυνο να έχει αρνητικές επιπτώσεις, αντί οφέλη, από τη συμμετοχή του είτε σε τάξεις είτε στα όργανα γυμναστικής.

Τερπνόν και ωφέλιμο
Σε μια τάξη ομαδικού προγράμματος εκγύμνασης η καλή ψυχολογική διάθεση και η ευεξία των ασκουμένων είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των γυμναστών. Προσπάθεια και στόχος είναι να περνάνε όλοι καλά, να χαίρονται τα 45 ή τα 60 αυτά λεπτά και συνάμα να γυμνάζονται σωστά και αποτελεσματικά.

Είναι αποδεδειγμένο, βάσει επιστημονικών ερευνών, πως κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης με τη συνοδεία μουσικής, ο εγκέφαλος παράγει τις ορμόνες ενδορφίνες, οι οποίες προσφέρουν ευφορία και ευχάριστη διάθεση, καθώς και μείωση του άγχους μετά την άσκηση. Συνάμα, η παρέα και η ομαδικότητα καθιστούν το πρόγραμμα ακόμα πιο ευχάριστο και αφήνουν, ακόμα και μετά το πέρας του, την ικανοποίηση πως «περάσαμε και σήμερα καλά».

Σε μια τάξη στην οποία, με τη συμβολή του γυμναστή, δημιουργείται κλίμα φιλικό και φιλόξενο, κανείς δεν νιώθει άσχημα. Ακόμα και άτομα με πρόβλημα βάρους ή άλλα που θεωρούν τον εαυτό τους «αδέξιο», στην πορεία αφήνουν πίσω τους κάθε αναστολή, εντάσσονται ομαλά στο πρόγραμμα και περνάνε, επίσης, όμορφα με όλες τις ευεργετικές συνέπειες για τον οργανισμό και την ψυχολογία τους.

Πίσω τους θα πρέπει, επίσης, να αφήσουν αναστολές και φόβους και τα άτομα που θεωρούν πως τα μυοσκελετικά ή άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, χρόνια και μη, αποτελούν εμπόδιο για την εκγύμνασή τους. Μέγα λάθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις η άσκηση δεν αντενδείκνυται. Προσοχή όμως!

 Θα πρέπει προηγουμένως, είτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας είτε να ζητήσετε τη συνεργασία γυμναστή-γιατρού και οπωσδήποτε να ενημερώσετε στο γυμναστήριο όπου θα εγγραφείτε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε. Εάν τηρήσετε τη φόρμουλα αυτή της ορθής ενημέρωσης, τότε θα έχετε να κάνετε μόνο με τα οφέλη της ομαδικής άσκησης, καθώς ο γυμναστής θα ξέρει τι να σας προτείνει και από τι να σας αποτρέπει.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα με τα ομαδικά τμήματα.

Καλή αρχή στο γυμναστήριο μας Kinesis Gym.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.