Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αγιασμός και υποδοχή για τα πρωτάκια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Σε οικογενειακό κλίμα, παρουσία και του Δ/ντή ΠΕ Κιλκίς κ. Αριστείδη Παπαδόπουλου, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς. Παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν με σεβασμό και κατάνυξη την τελετή του αγιασμού και στη συνέχεια τον σύντομο και περιεκτικό λόγο του Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολούθως και στο πλαίσιο της σύμπραξης ΣΤ και Α τάξης, «Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου», αδελφοποιήθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ με αυτούς της Α’. Το πρόγραμμα υλοποιείται για 3η χρονιά στο 5ο Δημοτικό Κιλκίς και η μέχρι τώρα πορεία του είναι πολύ ενθαρρυντική και υποστηρικτική για τους μικρούς μαθητές, ενώ την ευθύνη απολαμβάνουν και οι τελειόφοιτοι.

 Περιλαμβάνει αρκετές συνεργατικές δράσεις στη διάρκεια της χρονιάς και βοηθάει τα πρωτάκια να ενταχθούν συντομότερα, αλλά και να μάθουν πολλά για τον τρόπο που εργάζεται η σχολική κοινότητα του 5ου και να νιώσουν και αυτοί μέλη της.

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο σχολείο για τα παιδιά και τους γονείς, είχαμε και οι εκπαιδευτικοί το χρόνο μας να χαλαρώσουμε και να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις κατανόησης, ενσυναίσθησης και συνεργασίας μεταξύ μας, με ένα σύντομο βιωματικό εργαστήρι, που ετοίμασε η συνάδελφος Μαίρη Πραξιγά για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου