ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

"Τι λέει η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση για την δίωξη του συνδικαλιστή Α. Καλεμκερίδη"

Ανακοίνωση Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωση 
Ως παράταξη, καταγγέλλουμε την πειθαρχική δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς και κατόπιν σχετικής καταγγελίας της συντονίστριας του ΕΚΑΒ, επειδή διεκδίκησε (με ανάρμοστο τρόπο κατά την συντονίστρια του ΕΚΑΒ) την άμεση διακομιδή ασθενούς σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της. 


Η όποια κριτική σε πρόσωπα και χειρισμούς, δεν μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες όσων συνειδητά εφαρμόζουν μία πολιτική που μόνιμα πλήττει τα λαϊκά δικαιώματα στην υγεία από την μία και που μόνιμα υπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας από την άλλη. Άλλωστε είναι «κοινό μυστικό» για το ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διακομιδή ασθενών μέσω ΕΚΑΒ, που φτάνουν και τις 48 ώρες, ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, ασθενοφόρων και συνολικά της υποχρηματοδότησης στο χώρο της υγείας. Εκεί βέβαια δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Ο στόχος των διώξεων εργαζομένων και συνδικαλιστών, τόσο σε δημόσιο, όσο και σε ιδιωτικό τομέα, είναι φανερός. Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός όποιων σηκώνουν το κεφάλι, όποιων διεκδικούν, όποιων αντιστέκονται και παλεύουν.

Παρά τις δήθεν ευαισθησίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα εργατικά δικαιώματα, συνεχίζεται η λήψη μέτρων καταστολής εναντίον όσων αγωνίζονται, συνεχίζοντας επάξια το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. ΜΑΤ, εισαγγελείς, συλλήψεις και χημικά είναι τα μόνιμα φιλοδωρήματα της κυβέρνησης στην πλειοψηφία των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Αυτή η κυβέρνηση όμως έκανε και ένα βήμα παραπέρα. Με την νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της απεργίας έστειλε το σήμα για το πως θα αντιμετωπίζονται οι αγώνες από δω και πέρα. Έτσι υπολογίζει ότι θα έρθει η πολυδιαφημιζόμενη «κανονικότητα» της κυβέρνησης, έτσι θα έρθει η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια».

Η αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην πολιτική που εφαρμόζει και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «εξόδου απ΄ τα μνημόνια» δεν πιάνει τόπο, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο και την απάντηση θα την πάρουν στους δρόμους του αγώνα και των διεκδικήσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου